Dobrodelna dražba je na Siol.net potekala od 6. aprila do 19. aprila 2021. Dražili smo podpisano kolesarsko majico Primoža Rogliča, majico Jumbo-Visme, s katero je naš kolesarski as kolesaril na lanski Dirki po Španiji. Majico je predsednici ZPMS Darji Groznik v decembrski oddaji Vikend paket podarila Rogličeva partnerica Lora Klinc.

Izkupiček dražbe je namenjen programu POMEŽIK SONCU®, s katerim želimo čim večjemu številu otrok zagotoviti brezplačne počitnice.

“S pomočjo dražbe smo zbrali kar 4.500 evrov, kar zadostuje, da odpeljemo 14 otrok za 10 dni na brezplačno letovanje”, se je razveselila Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije. Ob tem se je ponovno se zahvalila Siol.net za odstop medijskega prostora, kot tudi Vikend paketu. Še posebej pa se zahvalila direktorici podjetja List, d.o.o., Računalniški inženirnig, Mirjam Kerpan-Izak za zadnjo, zmagovalno ponudbo na dražbi.

Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, predaja majico Mirjam Kerpan-Izak, direktorici podjetja LIST, d.o.o., Računalniški inženiring

Danes smo predali majico kolesarskega šampiona Primoža Rogliča

Na dražbi se je za majico potegovalo več dražiteljev, med katerimi je bila najuspešnejša dražiteljica, ki je ponudila kar 4.500 evrov, direktorica podjetja List, d.o.o., Računalniški inžiniring, Mirjam Kerpan-Izak.

Mirjam Kerpan-Izak, direktorica podjetja LIST d.o.o., Računalniški inženiring

Za dražbo podpisane majice Primoža Rogliča smo se odločili, ker menimo, da je treba dati priložnost tudi vsem tistim, ki v življenju niso rojeni pod srečno zvezdo. Primož Roglič, kot osebnost in športnik, pooseblja vrednote, ki jih zagovarjam tudi jaz osebno ter jih skušam prenašati na svoje sodelavce in udejanjati v podjetju. Vztrajnost, odgovornost za opravljeno delo, nenehno prizadevanje za napredek, poudarjanje pomena ekipnega dela in pogled naprej so njegove izjemne vrline, ki bi jih vsi morali posnemati. Ta dražba je zame pomenila, da lahko pomagamo otrokom, hkrati pa z majico, ki bo krasila naše poslovne prostore, sami sebe vedno znova opominjamo, kako biti velik človek,” je dejala.