Ker so bile osnovne šole v letošnjem šolskem letu večino časa zaprte in se obšolske dejavnosti niso izvajale, se je Komisija za delo zgodovinskih krožkov odločila, da bo rok za oddajo raziskovalnih nalog na temo Osamosvajanje Slovenije in dogajanje v mojem kraju, podaljšala do četrtka, 13. maja 2021. Letos boste raziskovalne naloge oddali na naslednji način:

  • s pomočjo WeTransferja po elektronski pošti na naslov iris.furlan@zpms.si, naloga naj bo v PDF obliki in
  • v tiskani verziji na naslov Zveza prijateljev mladine Slovenije, Dimičeva ul. 9, 1000 Ljubljana, da jih bomo lahko poslali v Slovenski šolski muzej v trajno hranjenje.

V kolikor bo mogoče naj mladi raziskovalci in raziskovalke pripravijo krajšo, 10 minutno predstavitev raziskovalne naloge s pomočjo spletne aplikacije Zoom, ki jo posredujete preko WeTransferja.

Komisija za delo zgodovinskih krožkov bo naloge ocenjevala do konca meseca maja, v prvi polovici junija pa bodo znani rezultati ocenjevanja. Tudi letos po vsej verjetnosti srečanja ne bomo organizirali, v kolikor pa se bodo razmere tako sprostile, da bi bilo to mogoče, pa vas bomo o tem naknadno obvestili.

Za dodatne informacije se obrnite na Iris Furlan, iris.furlan@zpms.si.