Na Zvezi prijateljev mladine Slovenije smo podprli pobudo Ane Selšek, dijakinje zaključnega letnika Gimnazije in srednje šole v Kočevju, pri njeni ideji:

“V okviru maturitetne naloge izvajam projekt Most med dvema svetovoma, kjer s svojo pomočjo pomagam družinam v stiski, in ker rada osrečujem ljudi, se mi ta projekt zdi primeren, še posebej v današnjem času.”

Izkupiček dražbe bo namenjen družini vsaj za majhen delček v mozaiku prenove.

Mati samohranilka se je pred časom s tremi otroki preselila k svojim staršem. Prejema le otroški dodatek. Njen mož se zdravi v psihiatrični bolnišnici in se ne želi preseliti z njimi, zato se pogovarjata o ločitvi. Mati je potrebna pomoči in se ne misli vrniti v prejšnjo stanovanjsko situacijo, ko so živeli v kletnih prostorih.
Mati je zaradi dolgotrajne bolezni, ki se že leta noče pozdraviti, ostala brez noge in je sedaj na vozičku. Kmalu po operaciji se je okužila še s koronavirusom. Trenutno ne more do kopalnice in WC-ja, ker so preozka vrata. V hiši je marsikaj za preurediti, da bi mama z otroci lahko normalno bivala. Babica je brezposelna in prejemnica denarne socialne pomoči, oče prejema nizko pokojnino. Vse to ne zadostuje, da bi lahko sami financirali obnovo. Otroci trenutno tudi nimajo svojih sob, tako da si družinski člani delijo postelje in kavč.

Ilustracija kočevskega medveda je delo mlade umetnice Danaje Padovac, ki prihaja iz Kočevja. Lani septembra je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Že skoraj eno leto se intenzivno ukvarjam z risanjem. Med največjimi projekti lanskega leta je bilo ilustriranje otroške knjige »Božiček obstaja!?,« katere idejna zasnova pripada Rebeki Dremelj.

“V svojem delu uživam, rada pa sem tudi dobrodelna, lani aprila sem izvedla dobrodelno dražbo, kjer smo zbrali 600 eur za portret Luke Dončiča, ki sem ga narisala. Upam, da letos zberemo še več,” pravi Danaja. 

Zakaj kočevski medved?

“Kočevski medved je predvsem značilen za Kočevsko, predvsem ga uporabljamo v vseh logotipih saj je poleg kočevskih gozdov naše največje bogastvo. Je pa tudi zelo skrivnosten, robusten in ob enem pa predvsem nežen,” piše Ana, pobudnica dobrodelne dražbe.

Izhodiščna cena portreta je bila 160€.
Nova izhodiščna cena je 180 €.
Nova izhodiščna cena je 200 €.

Kako poteka dražba?

  • Dražba traja od 25.2.2021 do 8.3.2021 do 24.00.
  • Ponudbe za portret sprejemamo na elektronski naslov: info@zpms.siv zadevo sporočila zapišite: DRAŽBA, v sporočilo ZNESEK ter IMEPRIIMEK in TELEFON.
  • Vsak dan bomo ob objavi dražbe na Facebook profilu ZPMS objavili najvišji znesek za portret med ponudbami minulega dne in nadaljevali z dražbo.
  • Dražba se zaključi 8.3.2021 ob 24.00.

Hvala, ker nam pomagate pri zbiranju sredstev.

Zveza prijateljev mladine Slovenije