DOBRODELNO ZBIRANJE SREDSTEV ZA OTROKE PETRINJE

Ob nedavnem katastrofalnem potresu na Hrvaškem, ko so mnogi ljudje in družine izgubile streho nad glavo, se je RTV Slovenija odločila, da skupaj z ZPMS organizira dobrodelno akcijo zbiranja sredstev za tiste, ki so bili v potresu najbolj prizadeti.

Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) in RTV Slovenija začenjata dobrodelno akcijo.

RTV Slovenija bo zbrani denar skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in s Savezom Društava »Naša Djeca« Hrvatske namenila za nakup določene opreme za šole, za druge potrebe otrok in mladostnikov na prizadetih območjih ter za bivalne enote za družine z otroki in mladostniki, ki trenutno spijo v avtomobilih.

Načini zbiranja sredstev:

  • Prek SMS: Pošljite SMS na 1919 s ključno besedo DARILO (darovali boste 1 €) ali DARILO5 (darovali boste 5 €).
  • Sredstva se lahko nakažejo na TRR odprt pri Delavski hranilnici d.d.
    Podatki:
    SI56 6100 0000 3512 232
    Zveza prijateljev mladine Slovenije, Dimičeva 9, Ljubljana
    sklic na 00 07-245101
    Koda namena: CHAR
    Namen nakazila: ZA PETRINJO
  • Prek telefonske številke – 090 93 30 93 (darujete 1,25 eur)

»Na Zvezi prijateljev mladine Slovenije smo se odzvali na povabilo RTV Slovenija, da skupaj začnemo zbirati sredstva za otroke Petrinje. Stopili smo v stik s Snježano Krpes, generalno sekretarko Saveza Društava »Naša Djeca« Hrvatske ter preverili, kaj bodo otroci in družine v prihodnjih mesecih najbolj potrebovali. Dogovorili smo se, da zbiramo sredstva za stvari, ki so nujno potrebne za življenje. « je povedala Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS

Svet nam vsem ponuja toliko stvari, če le imamo oči, da vidimo, srce, da ljubimo in roke, s katerimi si vse to naberemo.”
Lucy Maud Montgomery