Tudi pri OMV Slovenija so svojo moč in skrb za socialno ogrožene usmerili v pomoč otrokom in družinam v stiski.

Šolarji, ki se v teh dneh učijo doma, nimajo enakih možnosti za učenje, na srečo pa je med nami mnogo dobrih ljudi, ki takim otrokom želijo pomagati. Da bi lahko zmanjšali skrbi v času korone čim več družinam in stisko z računalniki omilili čim večjemu številu otrok, se je tako aktiviral tudi naš zvesti podpornik, OMV Slovenija, in doniral sredstva za računalnike, ki bodo razdeljeni po naših društvih po vsej Sloveniji, ter vrednostne bone za nakup hrane in drugih pomembnih dobrin v trgovinah Mercator

Ni prvič, da nam OMV Slovenija pomaga in verjamemo, da bo tako še mnogokrat. Spomnimo, da je OMV Slovenija letos že tretjič zapored pomagal otrokom iz socialno ogroženih okolij in skupaj s svojimi člani Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE pretvoril zbrane točke zvestobe v donacijo za zagotavljanje brezskrbnih počitnic v sklopu programa Pomežik soncu®. Letošnja letovanja so sicer še pod vprašajem, a ostajamo pozitivni in optimistični, da bomo otrokom lahko omogočili počitnice.

Letovanja imajo pozitiven vpliv na zdravje in razvoj otrok. Tu otroci razvijajo veščine, ki jih na počitnicah s starši ali starimi starši ne morejo, niti ne v okviru šole in izven šolskih dejavnosti. V Sloveniji živi 45.000 otrok pod pragom revščine. Veliko družin nima sredstev niti za osnovno preživetje, kaj šele za počitnice. Strokovno je utemeljeno, da so počitnice za otrokov razvoj izjemno pomembne. V Sloveniji živi še cca. 20.000 otrok s posebnimi potrebami, in ker je skrb zanje povezana z visokimi stroški, se veliko družin sooča s finančno stisko. Enotedenske počitnice so strošek, ki si ga je lani lahko privoščilo le okoli 70 odstotkov gospodinjstev. Kaj pa ostali? Ocenjujemo, da bo letos ta številka še višja zaradi situacije s korona virusom in posledično z višjo brezposelnostjo staršev. Ostajamo optimistični, da letovanja bodo, ker bodo za mnoge letos še kako nujno potrebna.

Čeprav si želimo, da bi bilo potreb po pomoči na terenu manj, smo veseli, da imamo toliko posluha in podpore pri našem delu. Zahvaljujemo se za vso podporo! Zaradi takšnih, kot ste vi, OMV Slovenija, ohranjamo upanje, da bomo zmogli. A le, če si bomo nesebično pomagali. Skrb za otroke in družine je naše poslanstvo in veseli smo, da ga lahko izpolnjujemo skupaj z vami.