Konferenca o participaciji otrok »Državljani prihodnosti«

Zveza prijateljev mladine Slovenije ob 30. obletnici sprejetja Konvencije o otrokovih pravicah in programa Otroški parlamenti organizira konferenco o participaciji otrok z naslovom Državljani prihodnosti,
ki bo v sredo, 27. novembra 2019, od 9. do 16. ure v Hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons (Pot za Brdom 4, Ljubljana).

Namen dogodka je ozaveščati o pravici otrok do participacije ter s podpisom pisma o nameri spodbuditi pristojne k pripravi in sprejetju Nacionalne strategije o participaciji otrok v letu 2021, ko Slovenija predseduje EU.

Poleg ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Ksenije Klampfer in ministra za izobraževanje in šport dr. Jerneja Pikala bodo ključni udeleženci otroci, ki bodo v razpravi z odločevalci imeli priložnost izraziti svoja mnenja o participaciji in o sprejetju strategije. Dobre prakse iz tujine bo predstavila predstavnica organizacije Eurochild in predstavnici bolgarske Nacionalne mreže za otroke.

Konferenco bomo izvedli s finančno podporo programa Erasmus+ ter z delnim sofinanciranjem organizacije Eurochild; partner dogodka je Mestna zveza prijateljev mladine Ljubljana. Udeležba na konferenci je brezplačna.

Podrobnejši program bo objavljen naknadno, skupaj s prijavnico na konferenco.
Do takrat pa si 27. 11. 2019 obkrožite na koledarju.

 

Državljani prihodnosti_vabilo in program_18102019

 

Več informacij:
Petra Zega, Zveza prijateljev mladine Slovenije
Tel: 01 23 96 712; E: petra.zega@zpms.si