Skupaj za odgovoren odnos do pitja tudi na osmih dnevih brez alkohola


Zveza prijateljev mladine Slovenije bo v okviru projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola v aprilu s svojimi izvajalci sodelovala na osmih dogodkih po Sloveniji s skupnim naslovom “Dan brez alkohola”, ki jih organizira Nacionalni inštitut za javno zdravje.


Dogodki, ki bodo potekali v Vipavi, na Ravnah na Koroškem, v Celju, Luciji, Mariboru, Murski Soboti, Kočevju in v Kranju, bodo namenjeni osveščanju o projektu SOPA in pogovoru o zdravih življenjskih izbirah. V sklopu zanimivega programa bodo obiskovalci lahko dobili informacije o problematiki pitja alkohola v slovenski družbi, o posledicah čezmernega pitja ter o virih pomoči v regiji oziroma Sloveniji, predstavili pa bomo tudi naše druge dejavnosti. Na dogodkih bodo sodelovali tudi Društvo za zdravje srca in ožilja, Zveza paraplegikov Slovenije, Šent, Slovenska Karitas in Športna unije Slovenije, ki so prav tako vključeni v projekt SOPA.



Vljudno vabljeni na Dan brez alkohola v vaši regiji!



ü  3. april – VIPAVA, pred občino Vipava, Glavni trg 15, od 10. do 12. ure

ü  6. april – RAVNE NA KOROŠKEM, Dan za spremembe, plato pri Tržnici Ravne, od 11. do 13. ure

ü  6. april – CELJE, Glavni trg, od 9. do 11. ure

ü  6. april – LUCIJA, Skupaj delamo za zdravje, Park Sonce, od 8. do 13. ure

ü  7. april – MARIBOR, Tek zdravja, Glavni trg, od 9. do 12. ure

ü  10. april – MURSKA SOBOTA, Trg kulture, od 10. do 12. ure

ü  12. april – KOČEVJE, Trg zbora odposlancev (ploščad pred Namo), od 9. do 17. ure

ü  17. april – KRANJ, Slovenski trg (pred občino) med 11. in 13. uro in Mestna knjižnica Kranj (strokovno srečanje med 9. in 14. uro)


Nosilca projekta SOPA sta Nacionalni inštitut za javno zdravje in Ministrstvo RS za zdravje. Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (80 %) in Republika Slovenija (20 %).


Več o projektu SOPA najdete na www.sopa.si