Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) in OMV Slovenija februarja že drugo leto zapored skupaj sodelujeta pri humanitarnem programu Pomežik soncu®, v sklopu katerega poletne počitnice preživijo številni otroci iz socialno ogroženih družin in tisti s posebnimi potrebami. V projektu lahko tekom februarja sodelujejo tudi vsi člani Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE, in sicer z donacijo svojih točk zvestobe, ki se bodo ob koncu akcije pretvorile v sredstva za zagotavljanje brezskrbnih počitnic otrok. Akcijo bo OMV Slovenija začel s podaritvijo milijona točk zvestobe.

Ljubljana, 28.1.2019 – Lansko uspešno sodelovanje med ZPMS in družbo OMV Slovenije, ki je poletne počitnice omogočilo petim avtobusom otrok iz socialno ogroženih družin in tistim s posebnimi potrebami, se nadaljuje tudi v letošnjem letu. Ponovno lahko člani kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE skozi ves februar svoje točke zvestobe, ki jih prejmejo ob nakupu na bencinskih servisih, donirajo v dobrodelne namene. Točke se bodo namreč ob koncu akcije pretvorile v sredstva, s katerimi bodo zagotovljene brezskrbne počitnice za otroke, ki si jih sicer ne bi mogli privoščiti. Kampanjo podpira tudi stand-up komik in ambasador programa Pomežik soncu® Tin Vodopivec.

Vse do konca februarja lahko svoje točke zvestobe donirajo osebno ob vsakem nakupu na kateremkoli od 107 bencinskih servisov OMV po Sloveniji, na spletni strani ali pa v mobilni aplikaciji OMV SMILE & DRIVE.

»V lanski izvedbi akcije je bilo skupaj z OMV Slovenija zbranih rekordnih devet in pol milijonov točk zvestobe, letos pa želimo številko še preseči in omogočiti nepozabna doživetja ob morju še večjemu številu otrok. Pri tem gre že vnaprej velika zahvala našim zvestim gostom, ki se vsako leto v vse večjem številu odzivajo na akcijo in nas navdušujejo s svojo dobrosrčnostjo,« izpostavlja Vanja Lombar, generalna direktorica OMV Slovenija.

Predsednica ZPMS Darja Groznik je ob začetku akcije dejala: »Odziv številnih otrok na lanskih počitnicah nam je dal zagon za ponovno izvedbo. Veseli smo, da uspešno zgodbo nadaljujemo ob podpori OMV Slovenija in njihovih članov Kluba zvestobe. S počitnicami otrokom pričaramo doživetja, o katerih sicer le sanjajo, poleg tega na počitnicah zagotavljamo pogoje za zdrav razvoj otrok in mladostnikov. Nasmehi na obrazih otrok na počitnicah so vredni vsega truda.«