Zveza prijateljev mladine Slovenije je organizacija, ki že skoraj 70 let igra ključno vlogo pri oblikovanju družbe, v kateri imajo otroci in mladostniki svoj glas, svoje pravice in spodbudno okolje za razvoj. Vsakodnevno iščemo odgovore na aktualna družbena vprašanja in soustvarjamo življenja otrok in mladostnikov v Sloveniji.

V naše programe in projekte je vsako leto vključenih več kot 70.000 otrok in več kot 360 šol, kar je več kot dve tretjini vseh slovenskih osnovnih šol.

V letu 2021 smo razdelili 50 000 šolskih potrebščin v programu Polna šolska torba, 11 000 družin je bilo vključeno v socialno humanitarne programe, 10 414 otrok je bilo na poletnih in zimskih počitnicah8117 otrok je sodelovalo v natečaju Evropa v šoli in imeli 19 348 kontaktov na TOM telefon

Odstop 1 % dohodnine

Tudi vi lahko polepšate svet, ali vsaj trenutek, še komu. Odstop dohodnine je za vas popolnoma brezplačen. To storite tako, da natisnete spodnji obrazec, ga prepognite, zalepite in oddate v poštni nabiralnik.

Odstop dohodnine lahko uredite preko e-Davki ali pa preprosto natisnete obrazec in nam ga pošljete. Poštnina je že plačana.

Socialno humanitarni programi ENO SRCE 

Eno srce osreči oba: tistega, ki prejme, in tistega, ki da.

V socialno humanitarnih programih ENO SRCE združujemo: Adin štipendijski sklad, Pomoč družinam, Sapramiškin sklad, Športnik sem in Polna šolska torba.

»Z lanskim aprilom sem se pri 17 letih preselila in pričela s samostojnim življenjem. Delo sem si našla v domu starejših, ki je postal moj drugi dom. Vsak dan po pouku sem se odpravila v popoldansko izmeno, oddelala ter se čez noč učila, da mi je uspelo to, kar sem danes. Psihično in fizično sem izčrpana od tega ritma življenja. Sama si plačujem položnice, hrano ter skrbim za vse preostale stroške šolanja. Od staršev nimam nobene finančne pomoči, tudi v najboljših odnosih ravno nismo. S srednješolskim urnikom mi je še uspelo popoldne delati, a z oktobrom to ne bo več mogoče, saj imam predavanja do zvečer. Zelo si želim nadaljevati šolanje in uresničiti svoje cilje, vendar me skrbi, da sama vseh stroškov ne bom zmožna kriti, saj tudi delati ne morem v takšni meri. Hvaležna bi bila vaše pomoči k dosegu mojega cilja.«