Na dražbi Alpininih čevljev za smučarski tek Jakova Faka, ki sta jo izvedla Hitradio Center in Zveza prijateljev mladine Slovenija, je bilo zbranih 1000 evrov.

Direktorica podjetja Eays Life Urška Petrena je ob zaključku dražbe povedala: “Že večkrat smo bili dobrodelni, ko smo izvedeli, da bo šel izkupiček za mlade športnike, pa smo se odzvali še s toliko večjim veseljem, saj naše podjetje promovira zdrav način življenja. Čevlje bomo dali v posebno vitrino.”

Zvezi prijateljev mladine Slovenije zbrana sredstva pomenijo zelo veliko. “S temi sredstvi bomo enemu športniku za celo leto plačali obveznosti do kluba, kupili bomo opremo in financirali redne letne priprave. Predstavljajte si, kaj to pomeni za družino iz socialno manj spodbudnega okolja, ki bo tako za celo leto razbremenjena teh stroškov,” je povedala generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Breda Krašna, ki je še dodala, da so posebej veseli, ker bodo lahko pomagali mladostniku, ki živi za šport, je pa tudi zelo priden v šoli.