Pevski zbor OŠ Nove Jarše, bolj znan kot Rock mulčki, ki ga že vrsto let vodi zborovodja Emir Jušič, je gostitelj dobrodelnega koncerta ZPMS Otroci za otroke, na katerem bodo 7. junija, ob 19. uri v Cankarjevem domu z otroki nastopili številni slovenski popularni pevci: Gal Gjurin, Severa Gjurin, Tokac (Dan D), Tomi Meglič (Siddharta), Borut Marolt, Ula Ložar ter otroci iz Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana in Otroški pevski zbor RTV Slovenija.

Rock mulčki so prav poseben zbor, saj so na njihovem programu slovenske in tuje rock in pop uspešnice. Otroci skozi raznovrstne pesmi spoznavajo življenje in se srečujejo s pomembnimi vprašanji odraščanja. Tako se je v njihovem glasbenem potovanju porodila želja narediti nekaj za sovrstnike. S pomočjo koncerta želijo svojim vrstnikom omogočiti otroške radosti, ki jim jih njihova stiska ne dopušča.

Zveza prijateljev mladine Slovenije s koncertom zbira sredstva za svojo akcijo Pomežik soncu, s katero financirajo letovanja otrok iz socialno ogroženih družin. Koncert bo v soboto, 10. junija, ob 20. uri predvajan tudi na prvem radijskem in prvem televizijskem programu RTV Slovenija.

Pomagate lahko z nakupom vstopnice za koncert, lahko pa prispevate 5 evrov tudi s poslanimi sporočili s ključno besedo ZPMS5 na številko 1919. V klicnem centru, kjer bodo v soboto zbirali prispevke, bodo sodelovali številni znani Slovenci: Boris Kobal, Akrobata FIlip Kržišnik in Blaž Slanič, Urška Vučak, Jelena Aščić, Manica Janežič Ambrožič, Andrej Težak – Tešky, Klemen Janežič in drugi in tako pomagali, da bo čim več otrok poletje preživelo v družbi vrstnikov na brezskrbnih počitnicah