Nacionalni odbor natečaja, ki deluje pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS), je sledil večkrat izraženim željam otrok in mladih, da želijo bolj opazno in odločujoče mesto pri načrtovanju svoje prihodnosti, prihodnosti lokalnega okolja, Evrope in sveta. Zato ni naključje, da so na Otroškem parlamentu® 2016 za letošnjo temo izbrali naslov Otroci in načrtovanje prihodnosti. V kakšnem svetu želijo živeti, pa so otroci razmišljali tudi v številnih aktivnostih v Tednu otroka® oktobra 2016, ko jim je Desa Muck na koncu svoje poslanice položila na srce: »Vidiš, svetova sta dva. Ti moraš izbrati v katerem od obeh boš živel. In živel boš v tistem, ki ga boš ustvaril. Toda ne moreš ga ustvariti sam. Nikoli sam. Vedno skupaj. Samo skupaj. Skupaj.«

Mladi bodo svojo predstavo sveta po svoji meri vpletli v literarno ustvarjanje, v raznovrstna likovna dela, v fotografije in video posnetke. Za kakšno idejo za ustvarjanje pa smo razpisu priložili tudi poslanico Dese Muck.

Na natečaju lahko sodelujejo učenke in učenci osnovnih in srednjih šol ter dijaških domov v Republiki Sloveniji in šol s slovenskim učnim jezikom v tujini. Še posebej vabimo k sodelovanju učence šol s prilagojenim programom.

Šole se prijavijo z oddajo prijavnice na naslov regijskih koordinatorjev do petka, 17. februarja 2017.

Besedilo razpisa in prijavnico najdete na spodnji povezavi:
www.zpms.si/programi-in-projekti/evropa-v-soli/