Pošta Slovenije in Zveza prijateljev mladine Slovenije sta na današnji novinarski konferenci na sedežu Pošte Slovenije v Mariboru predstavili skupno dobrodelno akcijo »20 DOBRIH NOVIC ZA 20 DRUŽIN«, v kateri bo Pošta Slovenije prispevala 20 tisoč EUR družinam, ki najbolj potrebujejo pomoč.

Generalni direktor Pošte Slovenije mag. Boris Novak, namestnik generalnega direktorja mag. Andrej Rihter ter član poslovodstva Vinko Filipič so danes na sedežu Pošte Slovenije v Mariboru generalni sekretarki Zveze prijateljev mladine Slovenije Bredi Krašna simbolično predali donacijo v višini 20.000 EUR. Zveza prijateljev mladine Slovenije bo sredstva razdelila 20-im družinam, najbolj potrebnim pomoči, vsaki po 1.000 EUR.

Dobrodelna akcija »20 DOBRIH NOVIC ZA 20 DRUŽIN« sovpada z 20-letnico samostojnega delovanja Pošte Slovenije, ki jo Pošta Slovenije obeležuje v letošnjem letu.

Kot je ob tej priložnosti poudaril generalni direktor Pošte Slovenije mag. Boris Novak, Pošta Slovenije v skladu z lastnimi načeli družbene odgovornosti vsako leto nameni določen delež sredstev za donacije različnim ustanovam in skupnostim. Tudi v letošnjem letu bo tako za donacije namenila okoli 55 tisoč EUR. »Glede na to, da današnji čas kakovostnemu življenju ni najbolj naklonjen, kar se še posebej občuti v tem predprazničnem času, smo se na Pošti Slovenije odločili, da našo pomoč in veliko donacijo v letošnjem letu namenimo družinam, najbolj potrebnim pomoči, ter tako vsaj malo omilimo njihovo socialno stisko in jim polepšamo božično-novoletne praznike.«

Breda Krašna, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije, pa je ob današnjem dogodku poudarila, da se zahvaljuje Pošti Slovenije, ker bo v okviru svojega praznovanja omogočila lepše praznovanje tudi 20-im družinam iz celotne Slovenije. »Veliko otrok v tem šolskem letu tudi pridno uporablja šolske potrebščine, ki jih je zbral Poštar Pavli. Sicer pa smo na ZPMS v letu 2015 z različnimi humanitarnimi programi omilili stisko več kot 190-im družinam.«