Na letošnjem sejmu Narava-zdravje, ki bo od 13. do 16. novembra potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, bo sodelovala tudi naša organizacija. Našli nas boste na razstavnem prostoru, kjer bomo predstavili naše programe in aktivnosti, poleg tega pa bomo za šole omogočili še predstavitev nekaterih poklicev. To sovpada z letošnjo temo otroškega parlamenta – izobraževanje in poklicna orientacija. Sejem je namreč priložnost, da mladim približamo nekatere poklice, ki kreirajo in vplivajo na naš vsakdanjik in so tesno povezani z naravo in našim zdravjem.

Zbiranje zdrave hrane za otroke

Odločili smo se, da v okviru sejma izvedemo tudi dobrodelno akcijo zbiranja zdrave otroške hrane in živil, ki ne vsebujejo glutena. Paketi hrane, ki so namenjeni socialno ogroženim družinam namreč ne vsebujejo vsega, kar otroci potrebujejo za zdrav in uravnotežen razvoj. Brezglutenska živila pa bodo namenjena otrokom, ki tovrstvno prehrano potrebujejo zaradi zdravstvenih težav. S tem želimo med drugim opozoriti na pomen zdrave prehrane, ki je še posebej pomembna za zdrav razvoj otrok. Hrano bomo zbirali pri vhodu na razstavišče, tam bodo tudi naši prostovoljci. Zdrava hrana, ki jo želite darovati, naj bo v originalni embalaži, in če je možno, s čim daljšim rokom trajanja. Zbrano hrano bomo po akciji razdelili otrokom iz socialno ogroženih družin.

Skupaj s strokovnjakinjo smo izbrali živila, ki sodijo med zdravo otroško hrano:
– Sadni in zeliščni čaji,
– testenine iz polnovredne moke, riž, polenta,
– kosmiči BREZ dodanega sladkorja,
– suho sadje,
– oreški, stročnice, začimbe,
– rastlinska olja,
– piškoti brez dodanih sladkorjev,
– brezglutenska živila.

Donacije za nakup zdrave hrane in brezglutenskih živil bomo v novembru zbirali v tudi prek SMS sporočil. Za sodelovanje v akciji lahko pošljite SMS s ključno besedo SMEH na 1919 in prispevali boste 1 EUR ali SMEH5 in prispevali boste 5 EUR. Več o akciji si poglejte na www.zpms.si. Radijski oglas.

 

Vabljeni!

Foto: Barbara Klemenc