V okviru dobrodelne akcije Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) in Pošte Slovenije »Poštar Pavli polni šolske torbe«, ki je potekala od 1. julija do 9. oktobra letos, je bilo zbranih 10.850,00 EUR. Ta sredstva so bila namenjena nakupu šolskih potrebščin.

»Otroci že pridno pišejo in rišejo po svojih zvezkih in želimo si, da bodo njihovi zvezki polni znanja. Tako bodo lahko vse svoje pisane ideje in želje tudi uresničili,« je ob zaključku akcije povedala generalna sekretarka ZPMS Breda Krašna. Zadovoljstvo ob zbrani finančni in materialni pomoči je ob zaključku akcije izrazil tudi generalni direktor Pošte Slovenije mag. Boris Novak. »Veseli smo, da je akcija naletela na dober odziv javnosti in da smo s skupnimi močmi na ta način prisluhnili najranljivejši skupini, to je otrokom iz socialno ogroženih družin.«

V okviru dobrodelne akcije se je tako zbirala materialna in finančna pomoč. Akcija zbiranja šolskih potrebščine je potekala do 9. avgusta letos. Zbiranje finančnih sredstev pa se je zaključilo 9. oktobra letos, ko smo obeležili Teden otroka in praznovali svetovni dan pošte. Splošna javnost je lahko šolske potrebščine iz socialno ogroženih družin kupila na poštah ali pa finančno prispevala z SMS donacijami. Akciji se je pridružil tudi donator šolskega programa, podjetje Kopija-nova, ki je za otroke prispevalo zvezke ter podjetje FTN, ki je prispevalo ravnila.

Otrokom iz socialno ogroženih družin je bilo v zadnjem tednu počitnic razdeljenih več kot 11.000 različnih šolskih potrebščin (zvezkov, ravnil, barvic, voščenk, …). Društva in zveze pa so glede na potrebe v posameznem okolju z zbranimi sredstvi nakupila še dodatne šolske potrebščine.