Ob svetovnem dnevu otroka, ki ga obeležujemo 20. novembra, se spominjamo predvsem tistih otrok, ki prihajajo iz socialno ogroženih družin. Tega se zavedajo tudi v družbeno odgovornem podjetju Eurospin, kjer so donirali 10.000 EUR Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

Eurospin Slovenija in Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) sta v letošnjem letu združila moči pri zbiranju sredstev za nakup šolskih potrebščin otrokom iz socialno ogroženih družin. Sredstva so, pod okriljem kampanje ‘Pomagajte narisati nasmeh’ zbirali od 1. junija do 31. oktobra 2021, in sicer s prodajo kompletov barvnih kred. Od vsakega prodanega kompleta so v Eurospinu namenili 1,00 EUR v dobrodelne namene. Obenem so se sredstva zbirala tudi s pomočjo SMS donacij.

»Zahvaljujem se Eurospinu, da smo tudi letos skupaj napolnili šolske torbe, ki so privabili nasmehe na otroške obraze. Vabim, da še naprej vsi rišemo vesele ilustracije z barvnimi kredami,« je povedala Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS.

Spodbujanje kreativnosti in fizične aktivnosti otrok je izjemnega pomena, še zlasti v času epidemije in z njo povezanih zaprtij družbe. Naši najmlajši hrepenijo po druženju, ustvarjanju, igri in zabavi. Na osmih parkiriščih Eurospinovih trgovin so bila zato v pomladnih ter jesenskih mesecih organizirana zabavna druženja. Otroci so se lahko udeležili kreativnih delavnic in vodenih iger, svojo ustvarjalnost pa so lahko izrazili z risanjem s kredo po tleh. Druženja so zaznamovali ritmi skladbe Jerusalema in bogate nagrade; v Eurospinu so namreč še dodatno 8x podarili otroška kolesa MTB, komplete skiro-čelada-nahrbtnik in komplete nahrbtnik-žoga. Poleg materialnih nagrad pa je bilo podeljenih še 1.360 EUR v obliki darilnih bonov za nakupe v trgovinah Eurospin.

Otroci so naše največje bogastvo. S skupnimi močni jim lahko pomagamo, da se bodo tako tudi počutili.

»S kampanjo smo želeli otrokom omogočiti vsaj malce bolj brezskrbno otroštvo in deloma finančno razbremeniti njihove starše. Lansko leto smo tako sredstva zbirali s prodajo ekoloških stekleničk in ustvarjalnim natečajem za mlade, pred tem pa tudi z otroškimi pobarvankami,« je pojasnila Natalija Pagon, vodja marketinga v podjetju EUROSPIN EKO d.o.o.

O blagovni znamki Eurospin Slovenija

Družba Eurospin je največji italijanski diskont s približno 1.200 prodajnimi mesti v Italiji, Sloveniji in na Hrvaškem. Je ena redkih gospodarskih družb v panogi trgovinskih verig, ki se nenehno širi in si prizadeva ustvarjati vse bolj razvejano mrežo prodajnih mest na tem ozemlju. Leta 2004 ustanovljeno podjetje EUROSPIN EKO d.o.o. zaposluje več kot 500 ljudi in izdelke lastnih blagovnih znamk visoke kakovosti ponuja v 53-ih trgovinah po vsej Sloveniji. Mreža trgovin v Sloveniji je bila nedavno (9. september 2021) dopolnjena s popolnoma novo trgovino v Logatcu, ki ustreza visokim standardom sodobnega kupca. Format trgovine se ponaša z novo zunanjo in notranjo podobo, s prostornimi nakupovalnimi hodniki in optimalno osvetlitvijo. Veriga bo v decembru dopolnjena še z eno novo trgovino, in sicer v Ormožu.

O Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS)

Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) je humanitarna organizacija, ki že 68 let deluje za dobro slovenskih otrok. Njena mreža šteje 109 članic, ki so prisotne po vsej Sloveniji. Prizadevajo si za družbo, v kateri imajo otroci in mladostniki svoj glas, svoje pravice in spodbudno okolje za razvoj. ZPMS in njene članice so vezni člen med potrebami in interesi otrok in mladih s svetom odraslih – institucijami in organizacijami, ki jim skladno s svojim temeljnim poslanstvom želijo, hočejo ali morajo nuditi možnosti za sproščeno odraščanje v samostojne in samozavestne posameznike.