Eurospin Slovenija in Zveza prijateljev mladine Slovenije sta tudi letos združila moči pri zbiranju sredstev za nakup šolskih potrebščin otrokom iz socialno ogroženih družin. Že četrto leto s sodelovanjem, v različnih družbeno odgovornih projektih, pomagajo tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo.

Sredstva bodo zbirali od 1. junija do 31. oktobra 2021, in sicer s prodajo kompletov barvnih kred. Cena posameznega kompleta je 3,99 EUR, od vsakega prodanega zavoja pa bodo namenili 1,00 EUR v dobrodelne namene. Pomagati bo mogoče tudi z enkratno donacijo 5,00 EUR, in sicer s poslanim sms sporočilom SMEH5 na številko 1919. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekom Slovenije, Telemach, A1 in T2.

Vsem kreativnim mladim in mladim po srcu pa junija in septembra Eurospin Slovenija namenja nekatera svoja parkirišča. Na 7-ih lokacijah bodo ob nedeljah, ko so trgovine zaprte, potekale kreativne delavnice, vodene igre za celo družino in risanje s kredo po tleh. Na vsako polno uro bo animator vse zbrane povabil na plesni izziv in jih naučil plesno koreografijo na skladbo Jerusalema. Ob zaključku vsakega nedeljskega druženja, predvidoma okrog 13.00 ure, pa bo potekalo tudi nagradno žrebanje z bogatimi nagradami. Prva nagrada bo dekliško/fantovsko kolo MTB in darilni bon za nakupe v trgovinah Eurospin Slovenija v vrednosti 100,00 EUR. Druga nagrada bo komplet skiro-čelada-nahrbtnik in darilni bon za nakupe v trgovinah Eurospin Slovenija v vrednosti 50,00 EUR. Tretja nagrada pa bo komplet šolski nahrbtnik-žoga in darilni bon za nakupe v trgovinah Eurospin Slovenija v vrednosti 20,00 EUR. Aktivnosti bodo potekale na 7-ih lokacijah (Ljubljana – Brdo, Kranj, Novo mesto, Izola, Ptuj, Sežana in Nova Gorica), točni datumi pa se bodo prilagajali, glede na vremensko napoved. Za aktualne informacije sledite blagovni znamki Eurospin Slovenija na kanalih Facebook in Instagram.

O blagovni znamki Eurospin Slovenija

Družba Eurospin je največji italijanski diskont s približno 1.200 prodajnimi mesti v Italiji, Sloveniji in na Hrvaškem. Je ena redkih gospodarskih družb v panogi trgovinskih verig, ki se nenehno širi in si prizadeva ustvarjati vse bolj razvejano mrežo prodajnih mest na tem ozemlju. Leta 2004 ustanovljeno podjetje EUROSPIN EKO d.o.o. zaposluje več kot 500 ljudi in izdelke lastnih blagovnih znamk najvišje kakovosti ponuja v 52-ih trgovinah po vsej Sloveniji. Mreža trgovin v Sloveniji je bila nedavno (3. junij 2021) dopolnjena s popolnoma novo trgovino v Gornji Radgoni, ki ustreza visokim standardom sodobnega kupca. Format trgovine se ponaša z novo zunanjo in notranjo podobo, s prostornimi nakupovalnimi hodniki in optimalno osvetlitvijo. »S kampanjo želimo otrokom omogočiti vsaj malce bolj brezskrbno otroštvo in deloma finančno razbremeniti njihove starše. Lansko leto smo tako sredstva zbirali s prodajo ekoloških stekleničk in ustvarjalnim natečajem za mlade, pred tem pa tudi z otroškimi pobarvankami,« je pojasnila Natalija Pagon, vodja marketinga v podjetju EUROSPIN EKO d.o.o..

O Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS)

Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) je humanitarna organizacija, ki že 68 let deluje za dobro slovenskih otrok. Njena mreža šteje 109 članic, ki so prisotne po vsej Sloveniji. Prizadevajo si za družbo, v kateri imajo otroci in mladostniki svoj glas, svoje pravice in spodbudno okolje za razvoj. ZPMS in njene članice so vezni člen med potrebami in interesi otrok in mladih s svetom odraslih – institucijami in organizacijami, ki jim skladno s svojim temeljnim poslanstvom želijo, hočejo ali morajo nuditi možnosti za sproščeno odraščanje v samostojne in samozavestne posameznike. »Zahvaljujem se Eurospinu, da bomo tudi letos skupaj napolnili šolske torbe, ki bodo privabile nasmehe na otroške obraze. Vabim, da letos vsi rišemo vesele ilustracije z barvnimi kredami,« je povedala Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS.

 

Sporočilo za medije