Poletje najpogosteje povezujemo z brezskrbnostjo, veseljem in razigranostjo. Še posebej to velja za otroke. Da bi bilo to omogočeno čim več otrokom, je Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) ob podpori podjetja Lek, člana skupine Sandoz, že 21. leto izvedla humanitarno akcijo Pomežik soncu. Letos smo za letovanja namenili 235.000 eur in skoraj 8400 otrokom omogočili letovanja, med njimi tudi Pomežikovcem.

Pomežik soncu niso le počitnice, igranje, plavanje … je tudi čas, ko se otroci naučijo odgovornosti, sledijo urnikom, spoštujejo pravila in vzgojitelje. Otroci pospravljajo svoje postelje in sobe. Otroci pridobijo izkušnje, ki jih potrebujejo za vse življenje.

Na Zvezi prijateljev mladine Slovenije smo izjemno hvaležni za vso podporo, ki jo imamo pri podjetjih in v javnosti. Posebej se zahvaljujemo Leku za posluh že toliko let.

Velik in iskren hvala vsem, ki nas podpirate. Verjamemo, da bo naš Pomežik soncu praznoval še visoke obletnice. Hvala tudi vsem organizatorjem in izvajalcem letovanj. Še posebej smo ponosni na vse, da smo letos uspeli izpeljati letovanja brez ene same okužbe!

Zveza prijateljev mladine Slovenije