V akciji Pomežik soncu® zbrana rekordna sredstva – 245.245,00€ za letovanja otrok iz socialno šibkih okolij in za letovanje otrok s posebnimi potrebami.


Letošnje leto je na Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) posebno leto. Poleg tega, da obeležujemo že 20 let delovanja programa Pomežik soncu®, se veselimo tudi njegovega izjemnega uspeha – v okviru programa smo namreč zbrali rekordna sredstva – 245.245,00€ za letovanja otrok iz socialno šibkih okolij in za letovanje otrok s posebnimi potrebami. Sredstva smo na internem razpisu razdelili in namenili 795 otrokom, ki bodo šli na letovanje popolnoma brezplačno!


V okviru programa Pomežik soncu® se je do junija 2019 na ZPMS zbralo 198.870,00€ (za 700 otrok popolnoma brezplačne počitnice). Zelo smo veseli in ponosni na vse, ki so prispevali k tako velikemu znesku. Veseli smo tudi, da so z nami mnogi donatorji in sponzorji. Lek (član skupine Sandoz) je pri programu Pomežik soncu® z nami že 20 let! Na letovanja pa bodo odšli tudi otroci s posebnimi potrebami in njihovi spremljevalci. S pomočjo razpisa FIHO, sponzorjev in donatorjev (Lidl Slovenija), smo zbrali 46.375,00€, kar je za 95 otrok in 44 spremljevalcev (popolnoma brezplačna letovanja).


V okviru programa Pomežik soncu® bo tako skupno popolnoma brezplačno letovalo vsaj 795 otrok. Vsa sredstva smo razdelili našim organizatorjem letovanj – 245.245,00 €. Če k temu prištejemo še vsa tista sredstva, ki jih društva in zveze nabirajo v lastni režiji, torej lokalno, lahko pričakujemo, da bo letošnje poletje preseglo številko 10.000 otrok.


Lepe počitnice vsem!

S spoštovanjem.

Zveza prijateljev mladine Slovenije