V dobrodelni akciji je OMV Slovenija skupaj s člani Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE tudi letos zbiral točke zvestobe za otroke iz socialno ogroženih družin.

 

Več kot 12 milijonov točk zvestobe je bilo doniranih Zvezi prijateljev mladine Slovenije in humanitarnemu programu Pomežik soncu®.

 

Dobrodelna akcija obeležuje 5. rojstni dan Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE.

 


OMV Slovenija je ob petem rojstnem dnevu Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) in humanitarnemu programu Pomežik soncu® doniral točke zvestobe. Točke so nato pretvorili v finančna sredstva, s katerimi bodo zagotovili letovanje otrok iz socialno šibkejših družin in otrok s posebnimi potrebami.

 


Že peto leto zapored je OMV Slovenija obletnico Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE obeležil z dobrodelno akcijo ter pomagal pomoči potrebnim. Enomesečna akcija doniranja točk zvestobe se je ob podpori ambasadorja humanitarnega programa Pomežik soncu® in stand up komika Tina Vodopivca začela konec januarja. Skupno z donacijo OMV Slovenija in članov Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE je bilo konec februarja zbranih 12.099.200 točk zvestobe, kar je 2,5 milijona več kot lani. Na poletne počitnice, polne novih izkušenj in prijateljstev, bo tako z zbranimi sredstvi lahko potovalo več kot šest avtobusov otrok.

 


Vanja Lombar, generalna direktorica OMV Slovenija je ob tem povedala: »Z našimi člani Kluba zvestobe dokazujemo, da smo lahko vsako leto boljši in bolj dobrodelni. Dejstvo, da že pet let zapored vedno znova podiramo rekord zbranih točk, je navdušujoč podatek, na katerega smo lahko ponosni. Saj to pomeni, da poletne počitnice vsako leto omogočimo vse večjemu številu otrok. V OMV Slovenija si bomo še naprej prizadevali pomagati čim širšemu krogu pomoči potrebnim in obenem navdihovati za lepšo prihodnost. Vračanje okolju je eno naših poslanstev in veseli smo, da ga lahko izpolnjujemo skupaj z našimi člani Kluba zvestobe.«

 


»V sklopu humanitarnega programa Pomežik soncu® omogočamo brezplačne počitnice otrokom in mladostnikom iz socialno šibkejših okolij ter si prizadevamo zagotoviti pogoje za zdrav razvoj otrok in mladostnikov. Otroci se bodo pod strokovnim vodstvom vzgojiteljev zabavali na morju in se družili s svojimi vrstniki ter ustvarili nepozabne trenutke. Sodelovanje z OMV Slovenija se izkazuje za izjemno učinkovito, saj lahko število otrok, ki doživijo počitnice, vsako leto nadgrajujemo,« je povedala predsednica ZPMS Darja Groznik.

 


 


***

 


OMV Aktiengesellschaft

 


 


Skupina OMV na trajnosten način proizvaja ter trži nafto in plin, inovativne oblike energije ter visokokakovostne končne energetske rešitve. S prihodki od prodaje Skupine OMV v višini 23 milijard evrov in več kot 20.000 zaposlenimi v letu 2018 je OMV Aktiengesellschaft ena največjih avstrijskih industrijskih družb. Na področju raziskav in proizvodnje ima močni bazi v Romuniji in Avstriji ter uravnotežen mednarodni portfelj, ki z Rusijo, Severnim morjem, Bližnjim vzhodom in Afriko ter območjem Azije in Pacifika predstavlja nadaljnje ključne regije. V letu 2018 je dnevna proizvodnja znašala okrog 427,000 boe/d. Na področju maloprodaje OMV upravlja tri rafinerije s skupnimi predelovalnimi zmogljivostmi 17,8 milijona ton letno in več kot 2.000 bencinskih servisov v desetih državah. OMV upravlja plinovodno mrežo v Avstriji in objekte za skladiščenje plina v Avstriji ter Nemčiji, hčerinska družba Gas Connect Austria GmbH upravlja plinovodno omrežje v Avstriji. Leta 2018 je prodal za 114 TWh plina. Trajnost je sestavni del korporativne strategije. OMV bo do leta 2025 vložil 500 milijonov EUR v inovativne energetske rešitve.

 


 


OMV Slovenija d.o.o.

 


 


OMV Slovenija kot del Skupine OMV na slovenskem trgu naftnih derivatov deluje od leta 1994, gostom pa ponuja veliko več kot le kakovostno gorivo. Bencinski servisi OMV so večnamenski storitveni centri, kjer gostje vedno najdejo kakovostne izdelke ter storitve. Ponudba na bencinskih servisih zajema tako trgovinske kot tudi gastronomske storitve, gostom pa je ves čas na voljo ustrežljivo osebje. Z željo po izpolnjevanju najzahtevnejših pričakovanj gostov je OMV razvil tudi svojo blagovno znamko VIVA, ki gostom z gastronomsko ponudbo in ustvarjanjem domačega vzdušja omogoča oddih ob vsakem obisku bencinskega servisa. Poleg sveže pripravljenih prigrizkov in napitkov, bencinski servisi OMV s ponudbo VIVA ponujajo številne prodajne in darilne artikle. Na izbranih servisih so na voljo tudi paketne storitve, storitve plačevanja položnic, itd. V Sloveniji je trenutno 107 bencinskih servisov OMV, med njimi je 42 bencinskih servisov OMV VIVA. Poleg tega OMV Slovenija razpolaga tudi s petimi brezosebnimi bencinskimi servisi Eurotruck, ki so namenjeni transportnemu prevozu.