OMV Slovenija je ob četrtem rojstnem dnevu Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE Zvezi prijateljev mladine Slovenije in humanitarnemu programu Pomežik soncu®, katerega obraz je ambasadorka Urška Vučak Markež, izročil rekordno število doniranih točk doslej. Tudi letos so namreč obletnico kluba zvestobe proslavili v znamenju dobrodelnosti in že četrto leto zapored tradicionalno pomagali pomoči potrebnim. OMV Slovenija je enomesečno akcijo zbiranja točk otvoril konec januarja s podaritvijo milijona točk zvestobe, ob tem pa je k sodelovanju povabil tudi svoje člane kluba in jim omogočili, da svoje točke zvestobe, ki jih prejemajo ob vsakokratnem nakupu na kateremkoli izmed 106 bencinskih servisov OMV po vsej Sloveniji, podarijo v dobrodelne namene. Povabilu se je odzvalo veliko število dobrosrčnih članov, ki so do konca februarja uspeli donirati skoraj 8,5 milijonov točk zvestobe. Te so se v obliki denarja podarile humanitarnemu programu Pomežik soncu®, v sklopu katerega bo ZPMS otroke, ki so sicer prikrajšani počitnic, odpeljala na oddih na morje.

Kot je ob tem poudarila generalna direktorica OMV Slovenija Vanja Lombar so v vseh pogledih presegli pričakovanja: »Z velikim ponosom lahko povem, da je bila letošnja akcija zbiranja točk Kluba OMV SMILE & DRIVE izredno uspešna, saj smo podrli rekord in zbrali največ točk doslej. Res je navdihujoče, kadar vidim, da so naši velikodušni člani pripravljeni pomagati tistim, ki pomoč res potrebujejo in vesela sem, da smo znova pokazali, da nam je mar, da želimo pomagati čim širšemu krogu pomoči potrebnim in da lahko že z majhno pozornostjo prispevamo k boljšemu življenju otrok v stiski.«

Zveza prijateljev mladine Slovenije bo v sklopu humanitarnega programa Pomežik soncu® s prejetimi točkami poleti na morje odpeljala za pet avtobusov otrok iz socialno šibkih družin in tistih, s posebnimi potrebami, ki bodo pod strokovnim vodstvom vzgojiteljev uživali v tednu brezskrbnosti in ustvarili nepozabne trenutke. Donacija OMV Slovenija in članov Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE je ZPMS pozitivno presenetila: »Humanitarni program Pomežik soncu®, v okviru katerega omogočamo brezplačne počitnice otrokom in mladostnikom iz socialno šibkejših okolij, je eden opaznejših programov, s katerimi si pri ZPMS prizadevamo zagotoviti pogoje za zdrav razvoj otrok in mladostnikov, zato mu pripisujemo veliko težo. S pomočjo dobrodelne akcije Odpeljimo otroški nasmeh na počitnice bomo v letošnjem letu lahko osrečili še več otrok in mladostnikov, zato se podjetju OMV Slovenije in vsem, ki so v akciji sodelovali, najlepše zahvaljujemo,« je povedala predsednica ZPMS Darja Groznik.