December je čas veselja in sreče. Je čas, ki ga preživljamo s svojimi najbližjimi. In je čas obdarovanja. V podjetju A1 so letošnjo božično-novoletno donacijo namenili Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS), ki so ji podarili 100 najboljših in najbolj ohranjenih pametnih telefonov, zbranih v akciji Staro za novo, ter predplačniške kartice SIM za podarjene telefone. ZPMS bo telefone razdelila med otroke iz socialno šibkejših družin v starosti od 12 do 14 let iz cele Slovenije.

Odgovornost je temelj delovanja A1, zato so se že nekaj let nazaj odločili, da bodo sredstva za nakup daril za poslovne partnerje raje namenili v dobrodelne namene. »Z letošnjo božično-novoletno donacijo želimo otrokom iz socialno šibkejših družin olajšati dostop do informacij, jim pomagati pri povezovanju in komuniciranju z vrstniki ter obogatiti in popestriti njihov vsakdan. Predvsem pa želimo, da med prazniki vsaj za trenutek tudi njim radostno zaigra srce,« je dejal Dejan Turk, predsednik uprave A1 Slovenija.
Z donacijo A1 Slovenija sledi svojemu poslanstvu povezovanju ljudi, prostorov in predmetov na način, da bogatijo izkušnjo dela, življenja in zabave. Pri tem posebno pozornost namenja odgovornosti do ljudi, tako do sodelavcev, uporabnikov kot tudi širše skupnosti.

»Otroci in mladostniki, ki živijo v socialni stiski, so pogosto prikrajšani za materialne dobrine, kar jih lahko oddalji od sošolcev in vrstnikov. Z mobilnimi telefoni bo njihova dnevna komunikacija lažja, hkrati pa se bodo lahko še bolj povezali s svojimi prijatelji, zato smo donacije zelo veseli,« je dejala Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Nekatera darila zarišejo nasmeh na ustnice, druga spremenijo življenje. Vsa darila pa v očeh zanetijo iskrico radovednosti in pričakovanja.

O A1 Slovenija
A1 Slovenija je vodilni zasebni ponudnik celovitih komunikacijskih storitev v Sloveniji. Več kot 500 zaposlenih je zavezanih k ustvarjanju rešitev, ki več kot 700 tisoč uporabnikom bogatijo življenje v digitalni dobi. A1 Slovenija razvija smiselne komunikacijske rešitve, ki ustrezajo trenutnim in nastajajočim potrebam uporabnikov, tako da lahko ti izkusijo delo, zabavo, ustvarjanje in deljenje na bolj povezan način.

A1 Slovenija je v 100-odstotni lasti mednarodne telekomunikacijske skupine Telekom Austria Group (ATX:TKA) in je tako pomemben del vodilnega ponudnika digitalnih storitev in komunikacije v državah srednje in vzhodne Evrope z več kot 24 milijoni uporabnikov v sedmih državah, več kot 4 milijardami EUR prihodkov in več kot 18.000 zaposlenimi. Skupina je evropska enota družbe América Móvil, tretjega največjega ponudnika brezžičnih storitev na svetu.