12. sejem za družine bo potekal od petka do nedelje, od 8. do 10. septembra, tradicionalno pa bo poskrbel za bogato sejemsko ponudbo, nakupe s sejemskimi popusti, brezplačne delavnice za najmlajše, številne športne aktivnosti, glasbene, plesne in gledališke nastope in še in še. Na odru bodo nastopali Nipke, plesalci plesne šole X Planet, Rebeka Dremelj, Plesno mesto in Talking Tom, številne maskote in Čuki!

Poleg tradicionalnih predstavitev v sejemskih dvoranah, kjer se vsako leto predstavljajo ponudniki otroške opreme, oblačil, šolskih in športnih potrebščin, prehrane, zdravja in nege, pohištva, družinskih avtomobilov in turističnih aranžmajev ter ostalega, Otroški bazar pripravlja tud dobrodelno akcijo Podari zvezek za otroke iz socialno šibkih družin.

NA OTROŠKEM BAZARJU SE BO PREDSTAVILA TUDI ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE SLOVENIJE
Na 12. otroškem bazarju bodo svoje programe in projekte predstavile tudi Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) in njene članice. Poleg informiranja o svojih dejavnostih bo ZPMS svojo stojnico oživila s kreativnimi in zabavnimi otroškimi delavnicami.
V nedeljskem Ustvarjalnem kotičku vam bo med 12:30 in 13:30 uro na voljo predstavitev iger iz različnih koncev sveta, ki smo jih pri ZPMS zbrali v sklopu projekta Človek, ne jezi se – združi se! Namen projekta je informiranje, ozaveščanje in promocija vključujoče družbe. Preko iger, zbranih s strani drugih etničnih skupin, manjšin, beguncev in migrantov, ki živijo pri nas, si pri ZPMS prizadevamo mlade ozaveščati o človekovih pravicah in krepiti njihovo razumevanje medkulturnih razlik ter spodbujati medkulturni dialog. Ustvarjalni kotiček bo namenjen spoznavanju in igranju družabnih iger, v katerih se bodo lahko preizkusili vsi otroci.

BAZARKOV ODER
Na Bazarkovem odru bo tudi letos poskrbljeno za obilico smeha. Prvič v živo se nam bo na odru Otroškega bazarja pridružil tudi najbolj simpatični Talking Tom! V nedeljo, 10. septembra, s pričetkom ob 15.30. uri bodo z vami zaplesali vedno atraktivni plesalci Plesnega mesta, skupaj s Talking Tom-om pa se boste lahko naučili kakšne nove koreografije, se z njim fotografirali, pridružil pa se jim bo tudi Bazarko, za zaključek pa bomo rajali skupaj s Čuki. Cirkus Hokus Pokus bo poskrbel za vse magične čarovnije in trike, obiskali nas bodo Martin Krpan, Kekec in Pehta ter Cepecepetavček v družbi Primoža Suhadolčana, sina Leopolda Suhadolčana. Mala Maša bo s predstavo Maša in medved poskrbela, da njenemu medvedu nikakor ne bo dolgčas. S svojimi hiphop delavnicami pa nas bodo navduševali plesalci X Planet, prepustili pa se bomo tudi najbolj poslušanim hip hop uspešnicam reparja Nipkeja.

USTVARJALNE DELAVNICE
V sklopu ustvarjalnih delavnic nas bodo zopet obiskale živalice ZOO Ljubljana, ter eksotične živalice Družinskega gledališča Kolenc, skakali bomo gumitvist in ristanc, vrteli hulahop obroče, izdelovali krede, oblikovali fotoknjige, sestavljali robotke, se preizkušali v eksperimentih v sklopu eksperimentalnega kotička, ter se medgeneracijsko družili in ustvarjali. Tudi letos vas na zunanji ploščadi čaka pravi mini živalski vrt, kjer boste prvič v Sloveniji lahko spoznali jakobovo ovco s štirimi rogovi, poleg tega pa še veliko drugih zanimivih vsebin.

BAZARKOVA KUHINJA
Tudi v letošnjem letu bo veliko programa v Bazarkovi kuhinji, široko ponudbo izdelkov pa boste prejeli v »Showroomu« spletnih trgovin. Program pa bo tudi v letošnjem letu medgeneracijsko obarvan. V petek, 8. septembra bodo Dnevni centri aktivnosti za starejše (DCA) pripravljali plesne delavnice za vse generacije, vsak si bo lahko izdeloval družabno igro spomin, razvijali in trenirali pa boste tudi svojo pozornost ter koncentracijo.

SPECIALIST ENDOKRINOLOGIJE NA OTROŠKEM BAZARJU!
Že četrtič bo na Otroškem bazarju potekalo dvodnevno Srečanje nosečnic in mladih staršev, ki bo potekalo v petek in soboto, 8. in 9. septembra. Namen srečanja je na enem mestu odgovoriti na čim več vprašanj, s katerimi se srečujejo mladi starši in vsi, ki bodo to še postali. Številni strokovnjaki bodo predavali na temo priprave na porod in uspešnega dojenja, sočutnega starševstva, uvajanja goste hrane in prehranskega načrta, dojenja, spanja in nošenja dojenčka ter še veliko drugega. V okviru srečanja bomo na Otroškem bazarju gostili tudi dr. Ranka Rajovića, specialista endokrinologije. Rajović je avtor prilagojenega programa za vrtce in šole, imenovanega sistem NTC. Na predavanju bo predstavil NTC sistem, sistem, ki spodbuja otrokovo razmišljanja in pridobivanja uporabnega znanja. Razložil bo, kako lahko učenje poteka skozi igro. NTC sistem je razširjen že v sedemnajstih evropskih državah, od 1. 10. pa bo potekal tudi v Ljubljani. Predstavil bo, kako bo sistem NTC pod njegovim okriljem in v sodelovanju z Živo Ribičič in vrtcem Modra pikica; HIša otrok Bežigrad deloval v Ljubljani.

PRVIČ V SLOVENIJI!
SPOZNAJTE MAME BLOGERKE V ŽIVO
Varuška Živa, Kuhartnica, Žogice in kravatem Iz malega zraste veliko, Mamin twist, Prav posebno, Mami na kvadrat in pol, Misija mamica, Mamina maza idr. so prav gotovo blogi, ki jih vsakodnevno spremlja prav vsaka mama. Tokrat boste ekskluzivno na Otroškem bazarju spoznali vse mame, ki skrbijo za dnevno sveže in zanimive vsebine. S tem namenom bodo v nedeljo, 10. septembra, ves dan prisotne na dogodku Koristno s prijetnim z mamami blogerkami, kjer pripravljajo številna predavanja, delavnice in pogovor v živo z vsemi obiskovalci!

Informacije o programu in vstopnicah so na voljo na spletni strani www.otroskibazar.si/