Družine in posamezniki prosijo za pomoč

Bližajo se hladnejši dnevi, ko bomo kupovali nova, topla oblačila in izbirali med čevlji iz nove kolekcije. Bolnim, brezposelnim, družinam z nizkimi dohodki pa bo priprava na zimo velik zalogaj. »Žal je tako. V Alpini dnevno prejemamo prošnje iz različnih dobrodelnih organizacij, od družin in posameznikov, ki prosijo za kakšen par čevljev, da si zagotovijo normalno življenje.« Ugotavljajo v službi za odnose z javnostmi v Alpini. Odločili so se, da za pomoč ljudem v finančni stiski donirajo toplo obutev za zimo in k sodelovanju povabijo tudi širšo javnost. Skoraj vsak izmed nas ima doma kakšen par čevljev, ki mu je premajhen, prevelik, ali mu enostavno ni všeč. In zakaj bi čevlji romali v smeti, če jih nekdo zelo potrebuje?

Zbiramo rabljeno, a še uporabno toplo obutev
Pridruži se Alpini v dobrodelni akciji zbiranja obutve in rabljeno, a še uporabno jesensko in zimsko obutev prinesi v katerokoli prodajalno Alpina, najkasneje do 30. 10. 2016. Vso zbrano obutev bodo v tovarni Alpina očistili in popravili, če bo to potrebno.

Alpina podarja 300 parov obutev

Poleg tega bo Alpina družinam v stiski, podarila še 300 parov novih čevljev iz svojega programa.
Vso zbrano obutev bo Alpina ob pomoči Zveze prijateljev mladine Slovenije predala članicam ZPMS – društvom in zvezam iz celotne Slovenije na zaključnem dogodku na sedežu podjetja v Žireh in sicer v petek, 11. 11. 2016.

Zveza prijateljev mladine Slovenije bo s svojimi članicami poskrbela, da bo obutev prišla v prave družine in k posameznikom, ki potrebujejo našo pomoč.