Zveza prijateljev mladine Slovenije aktivno spremlja dogajanje, povezano z begunsko krizo. Zavedamo se resnosti te problematike in želimo ljudem v stiski pomagati po svojih najboljših močeh, ko bodo v Sloveniji in bodo pomoč potrebovali. Pri ZPMS pa imamo svoje omejitve. Nimamo svojih skladišč, kjer bi zbirali hrano in oblačila, zato se tovrstnih akcij še ne bomo lotili. Vse, ki bi želeli pomagati z materialnimi sredstvi zato naprošamo, da se obrnejo na Rdeči Križ Slovenije in Karitas.

Pri ZPMS pa smo odprli transakcijski račun, na katerem bomo zbirali sredstva, in sicer:
TRR: SI56 6100 0000 3512 232, odprt pri Delavski hranilnici, d. d.
Sklic: SI00 07-3000
Koda namena: CHAR
Namen: Humanitarna pomoč za begunce.

Glede na izkušnje ZPMS bodo pomoč potrebovali tisti otroci in družine, ki bodo dlje časa nastanjeni v Sloveniji. Takrat bomo otrokom nudili vključevanje v programe, ki jih izvajamo zanje, prav tako jim bomo pomagali z učno pomočjo. Društva in zveze, ki že zdaj nudijo psihosocialno pomoč, bodo na takšen način pomagala tudi beguncem. Seveda pa bomo na vsakem koraku poskušali kar najbolj integrirati otroke in družine v okolje.

Delovanje ZPMS bomo prilagajali trenutni situaciji in o tem javnost ter vse, ki bi želeli pomagati, obveščali prek naše Facebook strani in na spletni strani www.zpms.si .