Poslanica ZPMS, namenjena otrokom v vrtcih in osnovnih šolah ob zaključku šolskega leta 2014/2015

Dragi otroci in mladostniki,

poletne počitnice so le še trenutek stran. Zaslužili ste si jih. Vsi. Za vami je šolsko leto, ki vas je opremilo z novim znanjem, izkušnjami in prijateljstvi. Bodite zadovoljni in ponosni na vse, kar ste dosegli v minulem šolskem letu. Dokler se trudite po svojih najboljših močeh, vam lahko samo čestitamo in zaželimo, da se v trenutku, ko se zaprejo šolska vrata, neuspehi spremenijo v izzive in uspehi v nove energije za prihodnje šolsko leto.

Zdaj so pred vami počitnice. Uživajte! Imate pravico do prostega časa, do igre, do zabave! Odkrivajte, raziskujte, iščite. Najdragocenejše stvari so največkrat na dosegu roke. Spoznavajte nove prijatelje, igrajte se, družite, izmenjujte mnenja in poglede na svet. Najlepši spomini se največkrat gradijo na bližnjem igrišču ali travniku. Ni vam treba potovati daleč, da bodo počitnice nepozabne. Čim več časa izkoristite za stvari, ki vas veselijo in ob tistih, ki jih imate najraje. V svoj čarobni svet tako le povabite tudi vaše starše!

Želimo vam, da bi prihodnje mesece preživeli v okolju, v katerem boste slišani, spoštovani in upoštevani.

Z nekaterimi izmed vas bomo druženje nadaljevali tudi v času počitnic, na letovanjih in vsakodnevno organiziranih aktivnostih naših zvez in društev. Vsi skupaj pa se ponovno srečamo v šolskem letu 2015/2016, ko za vas pripravljamo zanimive dogodke in aktivnosti v okviru naših programov. Srečno!

Darja Groznik
Predsednica ZPMS