Zveza prijateljev mladine Slovenije in Pošta Slovenije že tretjo leto zapored pričenjata skupno akcijo »Poštar Pavli polni šolske torbe«, v kateri bosta zbirali denar za nakup učbenikov oziroma šolskih potrebščin socialno ogroženim otrokom ter materialne prispevke v obliki zvezkov, torbic, barvic ipd.

V okviru akcije bosta Pošta Slovenije in Zveza prijateljev mladine Slovenije zbirali finančno in materialno pomoč. Sredstva se lahko darujejo na TRR ali prek SMS sporočil. Prav tako lahko tisti, ki se bodo odločili, da bodo prispevali materialne prispevke, šolske potrebščine kupijo v poslovalnicah Pošte Slovenije, ta bo zagotovila izdelke iz šolskega programa, ki so v prodaji na poštah (zvezke z motivom Poštarja Pavlija, barvice, ravnila, voščenke, vrečke za copate/športno opremo, kresničke).

Zbiranje šolskih potrebščin se bo zaključilo 14. avgusta 2015. Takrat jih bosta Pošta Slovenije in Zveza prijateljev mladine Slovenije predali otrokom iz socialno ogroženih družin, ki jih bo predlagalo posamezno društvo ali Zveza prijateljev mladine Slovenije. Akcija zbiranja finančnih sredstev pa bo potekala do 9. oktobra 2015, ko bo tudi zaključni dogodek. Na ta dan Pošta Slovenije praznuje Svetovni dan pošte, ZPMS pa v tem obdobju organizira Teden otroka (prvi teden v mesecu oktobru).