Denar lahko namesto v državno blagajno namenite za enake možnosti in srečno otroštvo vseh otrok. Zakon o dohodnini namreč omogoča, da namenite 0,5 % dohodnine v družbeno koristne namene, to pa ne vpliva na vaš dohodninski izračun. Zvezi prijateljev mladine Slovenije z vašim prispevkom omogočite izvajanje naših dobrodelnih in izobraževalnih programov, ki v skladu s Konvencijo o otrokovih pravicah omogočajo enake možnosti vsem otrokom v naši državi. To so programi za zmanjševanje socialne izključenosti otrok in kakovostno preživljanje prostega časa, Pomežik soncu, SITI besed, programi za otroke s posebnimi potrebami, Otroški parlament, Tom telefon za otroke in mladostnike, Mladi raziskovalci zgodovine, Evropa v šoli, zagovorništvo otrokovih pravic v bolnišnicah in v primeru nasilja, mreža nevladnih organizacij s področja otrokovih pravic Središče ZIPOM.

Če se še niste odločili, komu boste namenili 0,5 % svoje dohodnine ali če želite svojo odločitev spremeniti, vas pozivamo, da jih namenite ZA SREČNO OTROŠTVO VSEH OTROK, še posebno tistih, ki živijo v stiskah in pomanjkanju.

To lahko storite tako, da do 31. decembra 2014 sporočite Finačni upravi RS, da 0,5 odstotka vaše dohodnine nakaže na davčno številko SI95609091 Zvezi prijateljev mladine Slovenije:

• preko sistema eDavki na spletni strani http://edavki.durs.si,
• ali pisno (formular izpolnite, prepognite, zalepite in pošljite na Zvezo prijateljev mladine Slovenije),
• ali ustno na zapisnik na vašem davčnem uradu.

Vsem, ki ste se v lanskem letu že odločili, da 0,5 % svoje dohodnine namenite Zvezi prijateljev mladine Slovenije, se iskreno zahvaljujemo!