Pridruži se raziskovalcem – V okviru pobude Moč besed izvajamo prvo tovrstno slovensko znanstveno raziskavo o sovražnemu govoru na spletu med mladimi in spletnemu nadlegovanju. Za točen zajem podatkov organiziramo dve fokusni skupini. Za vsako skupino iščemo 14 kandidatov (7 deklet in 7 fantov), starih od 15 do 18 let.

Predmet raziskave bodo izkušnje s spletnim nasiljem, nadlegovanjem, trpinčenjem ter ustrahovanjem na spletu med mladimi.

Vsem sodelujočim v raziskavi bo zagotovljeno varstvo njihovih osebnih podatkov in popolna anonimnost. Podatki, pridobljeni v raziskavi, bodo uporabljeni izključno za namen raziskave, zagotovljena bo skrbna in tajna obravnava podatkov oziroma rezultatov raziskave.

Fokusna skupina bo potekala v torek, 9. in sredo 10. septembra, od 17:00 do 18:30, na agenciji Pristop, Trubarjeva 79, 1000 Ljubljana. Udeleženci bodo prejeli simbolne nagrade.

Če ustrezaš pogojem in bi želel / a sodelovati z raziskovalci Katedre za medijske in komunikacijske študije na Fakulteti za družbene vede, nam do ponedeljka, 8. septembra 2014, piši na elektronski naslov mocbesed@itak.si.

Več o pobudi lahko izveš z obiskom Facebook profila Moč besed.

Povej naprej in se nam pridruži!

Raziskovalci Katedre za medijske in komunikacijske študije,
Fakulteta za družbene vede

Ljubljana, 2. september 2014