Na dobrodelni prireditvi Stopimo skupaj – Siti besed, ki jo RTV Slovenija pripravlja v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, bomo v sredo, 7. maja 2014, prek telefonskih klicev zbirali sredstva za zdravo malico in zdrav topel obrok za vsakega šolarja. Neposredni prenos prireditve lahko spremljate ob 20.00 na 1. programu TV Slovenija.

Podprite akcijo »Siti besed« in pomagajte, da v slovenskih šolah ne bo lačnih otrok. V Sloveniji je tisoč otrok, ki iz šole gredo s praznimi želodci. Lačni ostajajo zato, ker jim odrasli ne morejo zagotoviti toplega obroka. Za eno leto šolske prehrane potrebujemo vsaj 300.000 evrov, ki jih bomo poskušali zbrati z vašo pomočjo na dobrodelni prireditvi Siti besed. Svoj prispevek boste lahko oddali s telefonskim klicem med prenosom prireditve in ponovitvijo te. Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena pomoči lačnim otrokom v slovenskih šolah.

Glasbeni program prireditve
Nastopili bodo številni glasbeniki, med njimi Jan Plestenjak, Gianni Rijavec, Orleki, Nino Ošlak, Joc bend, Čuki, Aynee, Boris Kopitar, Nina Pušlar, Gadi, Adi Smolar, Slavko Ivančič, Gašperji, Tomaž Kozlevčar in drugi. Prireditev bo posebna po tem, da se bodo vsem izvajalcem med nastopom pridružili tudi mladi pevci iz slovenskih osnovnih šol. Pokazali pa bomo tudi nekaj težkih zgodb družin, ki otrokom ne morejo zagotoviti šolske prehrane. Prireditev bo povezovala Ana Tavčar Pirkovič.