SPOROČILO ZA MEDIJE

Hervis pomaga otrokom v stiski


Na dobrodelnem dogodku je Hervis Zvezi prijateljev mladine doniral več kot 400 parov zimskih čevljev

LJUBLJANA, 20. 12. 2013 Hervis je na dobrodelnem dogodku Zvezi prijateljev mladine kot pomoč otrokom v stiski podaril 400 parov toplih zimskih čevljev blagovne znamke Kilimanjaro. Zaradi trenutnih gospodarskih razmer se je marsikatera družina v Sloveniji znašla v nezavidljivem finančnem položaju, zato se je Hervis tudi letos odločil pomagati. Tokrat tako, da otrokom iz materialno ogroženih družin podari kakovostne zimske čevlje, ki jih bodo greli v teh hladnih dneh.

»Slovenci znamo priskočiti na pomoč soljudem v stiski, kar kažejo številni uspešni humanitarni projekti, usmerjeni v pomoč različnim deprivilegiranim skupinam ljudi. Tudi v podjetju Hervis se zavedamo svoje družbene odgovornosti, zato se vselej trudimo pomagati po svojih najboljših močeh. Lani smo prizadetim v poplavah donirali zimska oblačila in obutev, letos smo se odločili pomagati otrokom,« je dejal Sandi Draksler, vodja maloprodaje v podjetju Hervis Šport in moda.

»Žal je danes vse več družin v vse večji finančni stiski, zato smo pri Zvezi prijateljev mladine veseli donacij slovenskih podjetij, bodisi v obliki materialne bodisi finančne pomoči. Poskrbeli bomo, da bo obutev prišla v prave roke in še naprej s podporo vseh naših partnerjev delovali za dobrobit otrok, ki so najbolj ranljiva družbena skupina,« je povedala Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki je donacijo prevzela.

ZPM bo s toplo zimsko obutvijo oskrbela otroke iz manj spodbudnih družinskih okolij na predlog šolskih svetovalnih služb in otroke, ki jim bo to zimo omogočila humanitarne počitnice v svojih domovih.

###

Hervis Šport in moda d. o. o.
Hervis je mednarodno podjetje s štiridesetletno tradicijo. V Sloveniji je bilo podjetje Hervis d. o. o. ustanovljeno leta 1997, do danes pa je s 16 prodajnimi mesti postalo največja in vodilna veriga trgovin za prodajo športe opreme ter oblačil za šport in prosti čas. Več informacij je na voljo na spletni strani www.hervis.si.

Zveza prijateljev mladine Slovenije
Zveza prijateljev mladine Slovenije je nevladna, prostovoljna, človekoljubna in neprofitna organizacija, katere temeljni cilj je dvig kakovosti življenja otrok, mladostnikov in družin, zastopanje in uveljavljanje njihovih interesov in potreb ter zaščita njihovih pravic. Deluje že od leta 1953 in postaja vedno bolj nepogrešljiva v sodobno organizirani civilni družbi.

Dodatne informacije:

Simon Draganič, vodja marketinga
simon.draganic@hervis.si

Hervis Šport in moda d. o. o.
Šmartinska cesta 152/G
1000 Ljubljana

Na fotografijah (od leve proti desni): Sandi Draksler, Hervis Šport in moda; Darja Groznik, Zveza prijateljev mladine Slovenije; Andreja Anžur Černič, Mestna zveza prijateljev mladine Ljubljana

Avtor priloženih fotografij je Arsen Perić.