EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

POŠTAR PAVLI
 

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

Obiščite nas na sejmu Narava-zdravje 2014

6. nov. 2014 Na letošnjem sejmu Narava-zdravje, ki bo od 13. do 16. novembra potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, bo sodelovala tudi naša organizacija. Našli nas boste na razstavnem prostoru, kjer bomo predstavili naše programe in aktivnosti, poleg tega pa bomo za šole omogočili še predstavitev nekaterih poklicev. To sovpada z letošnjo temo otroškega parlamenta – izobraževanje in poklicna orientacija. Sejem je namreč priložnost, da mladim približamo nekatere poklice, ki kreirajo in vplivajo na naš vsakdanjik in so tesno povezani z naravo in našim zdravjem.

Zbiranje zdrave hrane za otroke


Odločili smo se, da v okviru sejma izvedemo tudi dobrodelno akcijo zbiranja zdrave otroške hrane in živil, ki ne vsebujejo glutena. Paketi hrane, ki so namenjeni socialno ogroženim družinam namreč ne vsebujejo vsega, kar otroci potrebujejo za zdrav in uravnotežen razvoj. Brezglutenska živila pa bodo namenjena otrokom, ki tovrstvno prehrano potrebujejo zaradi zdravstvenih težav. S tem želimo med drugim opozoriti na pomen zdrave prehrane, ki je še posebej pomembna za zdrav razvoj otrok. Hrano bomo zbirali pri vhodu na razstavišče, tam bodo tudi naši prostovoljci. Zdrava hrana, ki jo želite darovati, naj bo v originalni embalaži, in če je možno, s čim daljšim rokom trajanja. Zbrano hrano bomo po akciji razdelili otrokom iz socialno ogroženih družin.

Skupaj s strokovnjakinjo smo izbrali živila, ki sodijo med zdravo otroško hrano:
- Sadni in zeliščni čaji,
- testenine iz polnovredne moke, riž, polenta,
- kosmiči BREZ dodanega sladkorja,
- suho sadje,
- oreški, stročnice, začimbe,
- rastlinska olja,
- piškoti brez dodanih sladkorjev,
- brezglutenska živila.

Donacije za nakup zdrave hrane in brezglutenskih živil bomo v novembru zbirali v tudi prek SMS sporočil. Za sodelovanje v akciji lahko pošljite SMS s ključno besedo SMEH na 1919 in prispevali boste 1 EUR ali SMEH5 in prispevali boste 5 EUR. Več o akciji si poglejte na www.zpms.si. Radijski oglas.

Vabljeni!Foto: Barbara Klemenc 

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke