Otroško novinarsko središče je projekt, ki povezuje otroke in novinarje pri iskanju odgovorov in informacij o različnih družbenih temah. Mladi lahko skupaj z novinarji raziskujete določeno problematiko. 
Pridružite se nam in soustvarjate medijske vsebine!
KAKO LAHKO SODELUJEŠ?

V Otroško novinarsko središče se prijaviš prek spletnega obrazca, nato pa te bomo povezali z mediji, s katerimi v projektu sodelujemo. S tem se začne proces, v katerem boste skupaj z novinarji raziskovali vsebine, ki vas, otroke in mlade, zanimajo in vplivajo na vaša življenja. Končni izdelek bo novinarski prispevek.

Trenutno z nami sodelujejo naslednji mediji:

  • Kulturna redakcija RTVSLO
  • RTV Slovenija: oddaja Infodrom
  • Radio Koper
  • Spletni časopis za otroke ČASORIS
  • Časnik Večer

Novinarke in novinarji teh medijev so opravili usposabljanje s področja otrokovih pravic, smernic za poročanje o otrocih in o načinih sodelovanja z otroki pri pripravi prispevka.

 

Zaradi velikega števila prejetih vprašanj, prijav v projekt trenutno ne sprejemamo.   
Za vključitev v projekt Otroško novinarsko središče, prosimo, izpolni spodnji obrazec. Pred tem pa te prosimo še, da prebereš informacijo o prijavi in obdelavi osebnih podatkov. Veselimo se zanimivih vprašanj!
Več o prijavi in obdelavi osebnih podatkov

Za sodelovanje v projektu se moraš prijaviti z izpolnitvijo spodnjega spletnega obrazca in nam zaupati spodnje podatke, ki so potrebni za prijavo in izvedbo ter dokumentiranje projekta. Ker za tvoje sodelovanje v projektu potrebujemo tudi soglasje enega od staršev, potrebujemo tudi ime in priimek tvojega starša / skrbnika in njegov elektronski naslov, ki ga bomo po prejemu tvoje prijave uporabili le zato, da kontaktiramo starša / skrbnika in pridobimo tudi njegovo dovoljenje za tvoje sodelovanje v projektu. Brez tega sodelovanje v Otroškem novinarskem središču ni mogoče.

Pred prijavo te obveščamo tudi, da gre za projekt, v sklopu katerega bodo aktivnosti lahko snemane in fotografirane, pri čemer bo v kader lahko zajeta tudi tvoja podoba. Vsebine (posnetki, fotografije, zapisi, itd.), ki jih bodo novinarji pripravili skupaj s tabo, bodo objavljene tudi na spletnih platformah in družbenih omrežjih ZPMS ter v sodelujočih medijih oziroma na njihovih spletnih platformah in družbenih omrežjih. Posnetki in fotografije bodo narejeni le za dokumentiranje projekta za potrebe ZPMS in sodelujočih medijev (RTV Slovenija, Večer, Časoris, Oddaja Infodrom, Radio Koper). Lahko se zgodi, da bodo objave delili tudi drugi mediji, ki ne sodelujejo neposredno v projektu, na kar pa pri ZPMS nimamo vpliva.

Če bi želel še več informacij o obdelavi osebnih podatkov pri ZPMS, jih lahko najdeš na tej spletni strani: https://www.zpms.si/wp-content/uploads/2019/07/informacije_za_posameznike___objava_na_www.pdf

[contact-form-7 id=”1005117″ title=”Untitled”]