Živijo,

dobrodošel/-la v Otroškem novinarskem središču!

Otroško novinarsko središče je projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, s katerim dajemo vam, otrokom in mladim, priložnost, da izrazite svoje mnenje o določeni aktualni družbeni temi. Trenutno razpravljamo o volitvah!

Letos spomladi bodo potekale volitve v državni zbor. To pomeni, da bo naš parlament dobil novo sestavo poslancev, ki so pripadniki različnih političnih strank. Predvolilno obdobje je zelo zanimivo. Vsaka politična stranka predstavlja svoj volilni program. S tem programom, v katerem je zapisano, za kaj si bodo v naslednjih štirih letih prizadevali, skuša prepričati čim več državljanov, da na volitvah glasujejo zanjo. V tem času poteka veliko soočenj predstavnikov različnih strank, na katerih le-ti odgovarjajo tudi na vprašanja potencialnih volivcev.

Prek Otroškega novinarskega središča se lahko v predvolilno obdobje vključiš tudi ti. Naši novinarji, ki sodelujejo v Otroškem novinarskem središču, ti bodo pomagali najti odgovor

Izpolni spodnji obrazec in sodeluj! Pred tem pa te prosimo, da prebereš tudi več o projektu in obdelavi tvojih osebnih podatkov.

 

Več o pilotnem projektu Otroško novinarsko središče

Otroško novinarsko središče (ONS) povezuje otroke in novinarje pri iskanju odgovorov in informacij na različne družbene tematike. Delo poteka tako, da otroci izrazite željo za sodelovanje prek spletnega obrazca, nato moramo pridobiti še dovoljenje staršev ali skrbnikov za vaše sodelovanje v projektu, potem pa vas povežemo z mediji, ki sodelujejo v tem projektu. S tem se začne proces, v katerem skupaj z novinarji raziskujete določeno problematiko. Končni rezultat je novinarski prispevek. Ob koncu sodelovanja vas bomo vprašali in preverili, ali ste prejeli informacijo, ki ste jo iskali.

Novinarji Otroškega novinarskega središča so opravili usposabljanje s področja otrokovih pravic, smernic za poročanje o otrocih ter načinih sodelovanja z otroki pri pripravi prispevka ter za to prejeli certifikat ONS.

Več o prijavi in obdelavi osebnih podatkov

Za sodelovanje v projektu se moraš prijaviti z izpolnitvijo spodnjega spletnega obrazca in nam zaupati spodnje podatke, ki so potrebni za prijavo in izvedbo ter dokumentiranje projekta. Ker za tvoje sodelovanje v projektu potrebujemo tudi soglasje enega od staršev, potrebujemo tudi ime in priimek tvojega starša / skrbnika in njegov elektronski naslov, ki ga bomo po prejemu tvoje prijave uporabili le zato, da kontaktiramo starša / skrbnika in pridobimo tudi njegovo dovoljenje za tvoje sodelovanje v projektu. Brez tega sodelovanje v Otroškem novinarskem središču ni mogoče.

Pred prijavo te obveščamo tudi, da gre za projekt, v sklopu katerega bodo aktivnosti lahko snemane in fotografirane, pri čemer bo v kader lahko zajeta tudi tvoja podoba. Vsebine (posnetki, fotografije, zapisi, itd.), ki jih bodo novinarji pripravili skupaj s tabo, bodo objavljene tudi na spletnih platformah in družbenih omrežjih ZPMS ter v sodelujočih medijih oziroma na njihovih spletnih platformah in družbenih omrežjih. Posnetki in fotografije bodo narejeni le za dokumentiranje projekta za potrebe ZPMS in sodelujočih medijev (RTV Slovenija, Večer, Časoris, Oddaja Infodrom, Radio Koper). Lahko se zgodi, da bodo objave delili tudi drugi mediji, ki ne sodelujejo neposredno v projektu, na kar pa pri ZPMS nimamo vpliva.

Če bi želel še več informacij o obdelavi osebnih podatkov pri ZPMS, jih lahko najdeš na tej spletni strani: https://www.zpms.si/wp-content/uploads/2019/07/informacije_za_posameznike___objava_na_www.pdf

    SPOL:

    POSLATI MEDIJU (izbereš lahko več možnosti):

    KAKO ŽELIŠ SODELOVATI? (izbereš lahko več možnosti)