EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

POŠTAR PAVLI
 

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

Zveza prijateljev mladine Slovenije več kot 600 otrokom iz socialno šibkejših okolij omogočila brezplačne počitnice

23. avg. 2018
Konec šolskega leta obljublja prosti čas, brezskrbnost in druženje s prijatelji. Najlepše pa je na morju. Zveza prijateljev mladine Slovenije se zaveda pomena letovanj za otroke in mladostnike, zato le-tem posveča posebno pozornost. Teden dni na morju otrokom in mladostnikom, poleg plavanja in ostalih vodnih aktivnostih, omogoča aktivno preživljanje prostega časa, ko se lahko preizkusijo v raznih športih, se naučijo novih iger in povezovanja ter sodelovanja z vrstniki. Sproščen počitniški čas je namenjen tudi sklepanju novih prijateljstev, ki v nemalo primerih trajajo celo življenje. Hkrati pa je to čas, ki ga otroci in mladostniki preživijo brez prisotnosti, pomoči in nasvetov svojih staršev, zato se na letovanjih učijo tudi odgovornosti in samostojnosti.

Značilnost počitnic pod okriljem ZPMS je tudi pester zabavni program. Vzgojitelji skrbijo, da imajo otroci in mladostniki vsak dan na voljo različne družabne igre. Da je poletje res čarobno, pa poskrbijo skupni večeri, ki so namenjeni plesu, zabavi, humorju, predstavitvi talentov, pa tudi sramežljivim nasmehom prvim simpatijam.

Teden dni zabave, smeha, športa in druženja z vrstniki je pomemben za zdrav razvoj vseh otrok in mladostnikov, vendar je v Sloveniji še vedno veliko otrok, ki zaradi socialne stiske še niso videli morja. Humanitarni program Zveze prijateljev mladine Slovenije, Pomežik soncu®, je namenjen prav tem otrokom. Poleg otrok, ki živijo v socialni stiski, pa Pomežik soncu® na počitnice vabi tudi otroke s posebnimi potrebami, za katere je teden dni na morju ključnega pomena.

V letošnjem letu je ZPMS v okviru humanitarnega programa Pomežik soncu® s pomočjo sredstev Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij RS ter donacij fizičnih in pravnih oseb zbrala več kot 200.000€. S 25 organizatorji letovanj je brezplačno letovalo več kot 600 otrok iz socialno ogroženih družin in 86 otrok s posebnimi potrebami, ki jih je spremljalo 33 spremljevalcev. 
 

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke