EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

POŠTAR PAVLI
 

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

POZIV PROTI LOČEVANJU OTROK OD STARŠEV V ZDA

19. jun. 2018
Spoštovani gospod predsednik RS Borut Pahor, spoštovani premier dr. Miro Cerar, spoštovani predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez, spoštovani politični vrh Republike Slovenije,

v Zvezi prijateljev mladine Slovenije osupli spremljamo novice iz Združenih držav Amerike. Otroke ločujejo od staršev in jih zapirajo v kletke – zato, da bi pri političnih nasprotnikih izsilili soglasje za svoje politične cilje; in zato, da bi morebitnim migrantom poslali sporočilo, naj se nikar ne odpravijo na pot.

Jok otrok, ki so ga na skrivaj posneli novinarji, težko poslušamo, a nočemo, ne moremo in ne smemo se obrniti stran in ga preslišati.

Če si politiki držav pošiljajo čestitke ob izvolitvi, če si izrekajo sožalja ob tragičnih dogodkih v državah, pričakujemo, da se bodo medsebojno opozarjali tudi na nečloveško ravnanje.

Menimo, da je ravnanje predsednika ZDA Donalda Trumpa takšno, zato vas pozivamo, da ga v imenu Republike Slovenije obsodite in ga pozovete, naj z njim takoj preneha.

Zaradi globalizma, katerega sadove v 21. stoletju tako radi uživamo, ljudje v revnejših državah na You Tubu gledajo enake posnetke kot ljudje v bogatejših državah. Upravičeno se sprašujejo – zakaj pa jaz ne morem tako živeti? – in si prizadevajo za boljše življenje svojih otrok.

Slovenija po nekaterih mednarodnih raziskavah velja za državo, v kateri je najlepše biti otrok. Prav zato in toliko bolj je naša dolžnost in odgovornost, da poskušamo preprečiti nehumano ravnanje z otroki v drugih državah in da po svojih močeh pripomoremo k boljšemu življenju vseh otrok sveta.

S spoštovanjem,

Darja Groznik, predsednica ZPMS
Dr. Sonja Merljak Zdovc, predsednica Nacionalnega odbora za otrokove pravice pri ZPMS 
 

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke