EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

POŠTAR PAVLI
 

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

Za osebnost Primorske v decembru 2018 je bila izbrana Novogoričanka, ki je nerazdružljivo povezana z delovanjem Zveze prijateljev mladine Slovenije.

3. jan. 2019

Naše korenine nas zaznamujejo, tako to je. Tudi Ivo Devetak so. Rojeno v delavsko kmečki družini, eno od treh hčera. Niso živeli v izobilju, a tudi v pomanjkanju ne. In naučili so se pomagati šibkejšim. "To je naloga tistih, ki so 'močnejši', bodisi v moralnem ali materialnem smislu," pove zmagovalka.

 

Iva Devetak je že upokojena, a še vedno Zvezi prijateljev mladine v Novi Gorici pripada z vsem srcem in zdaj MDPM za Goriško že drugi mandat vodi prostovoljno. Nominirali smo jo, saj je Novogoričanka Iva Devetak nerazdružljivo povezana z delovanjem v Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Pod njenim vodstvom je prerasla v zvezo, ki je močno zaznamovala delo z otroki in mladimi, mnogim pomagala pri različnih dejavnostih in jim na obraz pričarala nasmeh. Ob tem pa je aktivna prostovoljka na področju številnih drugih socialnih programov vse od svoje mladosti. Za svoje prizadevno delo je prejela številna priznanja in nagrade na lokalni in državni ravni. Nazadnje - v decembru - plaketo Državnega sveta Republike Slovenije kot prostovoljka leta. In seveda naziv osebnosti Primorske meseca decembra, ki ga je bila iskreno vesela.

 

Njeni fantje, mož in dva odrasla sinova, vsi predani športu, se zmage zagotovo veselijo skupaj z njo. Tako kot so njo učili starši, tako je svoja otroka naučila tudi sama. Da naj bo "vedno taka, da lahko sleherno minuto vsakogar mirno pogleda v oči", so jo učili. In je. S pokončno hrbtenico za pomočjo tistim, ki pomoč potrebujejo.

 

 

INTERVJU


https://4d.rtvslo.si/arhiv/osebnost-primorske-radio/174585653?fbclid=IwAR3yf2AzLHkFhjdU__57CnqSt7D4t9maBNEhexAupRI1nAAB83x6beWlOBc
 
 

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke