EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

ODSTOP 0,5% DOHODNINE


Tudi vi lahko polepšate svet, ali vsaj trenutek, še komu. Odstop dohodnine je za vas popolnoma brezplačen, saj bi sicer država sredstva vrnila nazaj v proračun. ZPMS zbrana sredstva namenja izvajanju programov in projektov za vse otroke.

S klikom na zgornjo fotografijo se vam bo odprl obrazec, ki ga natisnete, izpolnete in oddate v poštni nabiralnik. Poštnina je že plačana.

POIŠČITE NAJBLIŽJE DRUŠTVO:

ZBORNIK ODGOVORI SODOBNIM IZZIVOM ODRAŠČANJA


Odgovori sodobnim izzivom odraščanja je zbornik strokovnih prispevkov, ki predstavljajo pregled aktualnih vprašanj odraščajočih v Sloveniji. V njem je štirinajst strokovnih prispevkov trinajstih različnih avtorjev, strokovnjakov na področju dela z mladimi v Sloveniji.

V zborniku so predstavljene teme kot so, spolnost, motnje hranjenja, samopoškodovanje, odnosi v družini, ločitve, odvisnosti, medvrstniško nasilje, težave mladih na spletu in druge.

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

VABILO nevladnim organizacijam v Središče za zagovorništvo in informiranje o pravicah otrok in mladostnikov - Središče ZIPOM

16. jan. 2013 Projekt Središče za zagovorništvo in informiranje o pravicah otrok in mladostnikov (Središče ZIPOM) je namenjen podpori, spodbudi in koordinaciji nevladnih organizacij, ki delujejo na področju varstva pravic otrok in mladostnikov. Projekt spodbuja trajnostni razvoj, saj s posrednim vplivanjem prek informiranja in svetovanja nevladnemu sektorju ter aktivnim sodelovanjem z odločevalci vpliva na večanje senzibilnosti za uresničevanje pravic otrok in mladostnikov, kar dolgoročno ustvarja pravičnejšo družbo, v kateri otrokom omogočimo biti otroci.
Na podlagi spremljanja in raziskovanja trenutnih razmer na področju pravic otrok in mladostnikov v domačem in evropskem prostoru, najnovejših izsledkov, člankov in raziskav bomo skrbeli za visoko kakovost informiranja, zagovorništva in zakonodajnih pobud. Dobra seznanjenost z informacijami bo omogočila kvalitetno ponudbo nevladnemu sektorju. Posledično bo dosežen pomemben napredek na področju spoštovanja, uveljavljanja in zagotavljanja pravic otrok in mladostnikov v Sloveniji.

Pri svojem delu namreč ugotavljamo, da so otroci in mladostniki v družbi še vedno razumljeni kot nekompetenten sogovornik. Spoštovanje pravic otrok in mladostnikov v Sloveniji v praksi na marsikaterem področju zaostaja za nivojem nekaterih držav Evropske unije. Zato bomo skupaj s podpornimi organizacijami, našimi društvi in zvezami sodelovali pri oblikovanju pobud za spremembo zakonodaje na naslednjih področjih:
  • za vzpostavitev samostojnega instituta varuha otrokovih pravic,
  • za sprejem zakona o otrokovih pravicah in njihovem uresničevanju ter
  • za spremembe zakona o medijih.

Za dosego ciljev projekta bomo izvedli vrsto aktivnosti, od delovnih srečanj z nacionalnimi institucijami, odgovornimi za posamezna področja, do posvetov in srečanj z NVO, izobraževanj in usposabljanj za NVO in njihove člane na področju otrokovih pravic, svetovalnih in mentorskih ur za vsebinske NVO, skupnih akcij za ozaveščanje širše javnosti in medijev o pravicah otrok in mladostnikov. Izdelali bomo spletni portal, zloženko ter priročnik za javno upravo o pravicah otrok in mladostnikov v Sloveniji in Evropski uniji.

Načrtujemo, da bomo v tem projektu začeto sodelovanje razvijali tudi po koncu projekta.

Središče ZIPOM je namenjeno nevladnim organizacijam z vsebinsko sorodnega področja otrokovih pravic, zato vas toplo vabimo k sodelovanju.

Članstvo je brezplačno in vam prinaša naslednje ugodnosti:
  • redno obveščanje o dogodkih Središča ZIPOM;
  • bodočo objavo povezave nevladne organizacije na spletni strani Središča ZIPOM;
  • bodoče prejemanje e-novic;
  • možnost sodelovanja z vsebinsko sorodnimi nevladnimi organizacijami;
  • možnost nagovora in dialoga z javno upravo, mediji in gospodarstveniki;
  • možnost aktivnega sodelovanja pri vseh aktivnostih Središča ZIPOM: usposabljanja s področja zakonodaje otrokovih pravic; delavnice s področja vaše prakse ter primerov dobre prakse v zvezi s pravicami otrok; mentorske ure; evalvacije v zvezi z vašim zadovoljstvom z vsebinami projekta ter načinom obveščanja; skupni akciji za medije in gospodarstvo; skupna akcija za javno upravo »Uzakonimo pravo za otroke« in druge aktivnosti.
Pristopno izjavo najete na povezavi.

Pošljite jo na e-naslov: sara.geiger.bukovec@zpms.si ali po navadni pošti (ZPMS, Miklošičeva 16, 1000 Ljubljana: za Središče ZIPOM) najkasneje do 1. februarja 2013.

Dodatne informacije:
Sara Geiger Bukovec, univ.dipl.soc.del.
Strokovna sodelavka ZPMS - vodja projekta Središče ZIPOM
tel.: 012396723 
spletna stran: www.zpms.si


 

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke