EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

POŠTAR PAVLI
 

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

Tabor za nagrajence natečaja Evropa v šoli in predstavnike Nacionalnega odbora mladih

28. nov. 2016 Za nagrajence natečaja Evropa v šoli in predstavnike Nacionalnega odbora mladih smo pripravili zabavno - izobraževalni program. Prvi dan je mladostnike obiskal mag. Klemen Žumer, vodja informacijske pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji. Pojasnil jim je delovanje Evropskega parlamenta in jih spodbudil k spremljanju programov, ki jih Evropska Unija ponuja mladim. Nato sta jih obiskali študentki iz Španije, ki sta pri nas na študijski izmenjavi preko programa Erasmus. Razglabljali so o kulturnih in izobraževalnih podobnostih in razlikah med državama. Po sproščujoči in zabavni igri team building-a pa so mladostniki zanetli aktivno razpravo o spremembah, ki bi jih po njihovem mnenju potreboval izobraževalni sistem. Zvečer so v dveh skupinah aktivno tekmovali v kvizu na temo Evropske Unije, pred spanjem pa je sledil obvezen taborni ogenj.
Naslednji dan so pričeli s predavanjem učitelja zgodovine in evropskih študij Saše Mikića, ki jih je poučil tako o splošnih značilnostih Evropske Unije, kot tudi o prednostih in možnostih, ki jih ta ponuja mladim. Med predavanjem se mu je pridružil tudi direktor zavoda PIP Dejan Bogdan. Predstavil je možnosti zaposlovanja mladih v Evropski Uniji. Po končni evalvaciji so mladostniki zadovoljni, polni novih informacij in zanosa zaključili tabor.


 

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke