EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

POŠTAR PAVLI




 

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

S skirojem za invalidne otroke

14. jul. 2015 V nedeljo, 12. julija, se je s skirojem na pot od Medvod do Pašmana (Hrvaška) odpravil Janez Anžič. Njegovo pot lahko spremljate na tej povezavi. Gre za dobrodelen projekt, s katerim bo zbiral sredstva za zdravljenje invalidnih deklic iz dveh družin.

Deklica 1:
- Zaradi prezgodnjega rojstva je deklica utrpela možgansko krvavitev, kar je v nadaljevanju pripeljalo do razvojnega zaostanka in cerebralne paralize. Danes je deklica mobilna na električnem vozičku in s hoduljo. Sredstva potrebuje predvsem za terapijo, ki se je pokazala za učinkovito, a cikel terapij stane 1.800 Eur, potrebuje pa vsaj tri letno. Deklica potrebuje aktivni invalidni voziček. V prihodnjem letu načrtujejo tudi operacijo v ZDA.

Deklica 2:
- Zdrava deklica je pri pol leta padla in udarila z glavico ob tla. Kar je izgledalo kot nedolžen padec, ji je za vedno spremenil življenje. Utrpela je hude pretres možganov in notranje krvavitve. Pri zdravljenju je prišlo do neštetih zapletov, Deklica od takrat počasi napreduje, a je za ta napredek potrebna stalna nevrofizioterapija, kar za družino, ki ima še pet otrok, predstavlja velik strošek. Sredstva potrebujejo za nemoteno izvajanje terapij, ki bi deklici v prihodnje omogočile samostojne korake.

Za deklici lahko prispevate s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo SKIRO na 1919 in prispevali boste 1 EUR ali pošljite ključno besedo SKIRO5 na 1919, in prispevali boste 5 EUR*.

Podjetja, ki bi želela donirati, nas lahko kontaktirajo za več informacij na info@zpms.si .


*Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo SKIRO ali SKIRO5 na številko 1919 in prispevali boste 1 EUR ali 5 EUR za invalidne otroke. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, Debitela, Simobila in Tušmobila . Pogoji in navodila za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija tukaj.




 

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke