EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

POŠTAR PAVLI
 

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

Poštar Pavli napolnil šolske torbe

23. okt. 2014 V okviru dobrodelne akcije Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) in Pošte Slovenije »Poštar Pavli polni šolske torbe«, ki je potekala od 1. julija do 9. oktobra letos, je bilo zbranih 10.850,00 EUR. Ta sredstva so bila namenjena nakupu šolskih potrebščin.

»Otroci že pridno pišejo in rišejo po svojih zvezkih in želimo si, da bodo njihovi zvezki polni znanja. Tako bodo lahko vse svoje pisane ideje in želje tudi uresničili,« je ob zaključku akcije povedala generalna sekretarka ZPMS Breda Krašna. Zadovoljstvo ob zbrani finančni in materialni pomoči je ob zaključku akcije izrazil tudi generalni direktor Pošte Slovenije mag. Boris Novak. »Veseli smo, da je akcija naletela na dober odziv javnosti in da smo s skupnimi močmi na ta način prisluhnili najranljivejši skupini, to je otrokom iz socialno ogroženih družin.«

V okviru dobrodelne akcije se je tako zbirala materialna in finančna pomoč. Akcija zbiranja šolskih potrebščine je potekala do 9. avgusta letos. Zbiranje finančnih sredstev pa se je zaključilo 9. oktobra letos, ko smo obeležili Teden otroka in praznovali svetovni dan pošte. Splošna javnost je lahko šolske potrebščine iz socialno ogroženih družin kupila na poštah ali pa finančno prispevala z SMS donacijami. Akciji se je pridružil tudi donator šolskega programa, podjetje Kopija-nova, ki je za otroke prispevalo zvezke ter podjetje FTN, ki je prispevalo ravnila.

Otrokom iz socialno ogroženih družin je bilo v zadnjem tednu počitnic razdeljenih več kot 11.000 različnih šolskih potrebščin (zvezkov, ravnil, barvic, voščenk, …). Društva in zveze pa so glede na potrebe v posameznem okolju z zbranimi sredstvi nakupila še dodatne šolske potrebščine.


 
 

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke