EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

POŠTAR PAVLI
 

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

PODJETNOST V GIMNAZIJI - PROJEKT PODVIG

1. jan. 2019

Na povabilo Zavoda za šolstvo RS smo v lanskem letu pristopili k partnerstvu v projektu »Krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v gimnazijah« (krajše »Podjetnost v gimnazijah« ali »Podvig«). Ključni cilj projekta je razviti in preizkusiti model celostnega razvoja kompetence podjetnosti* in njenih 15-tih pod-kompetenc** pri dijakih skozi medpredmetno povezovanje ter sodelovanje z okoljem in širšo skupnostjo.

Prav pri povezovanju z okoljem in širšo okolico pa vstopi naša organizacija z našimi zvezami in društvi. Glede na število srednjih šol, vključenih v projekt, so se za sodelovanje v projektu odločila naslednja naša društva in zveze: MZPM Ljubljana, DPM Lavrica, MDPM Postojna – Pivka, ZPM Maribor, MDPM za Goriško, MDPM Ajdovščina in ZPM Krško. S številnimi programi in aktivnostmi lahko zadostimo več kompetencam hkrati in ne samo eni. Poseben poudarek bo na prostovoljstvu, solidarnosti, humanitarnosti, otrokovih oz. človekovih pravicah, itd. Do konkretnejših aktivnosti do sedaj še ni prišlo, saj čakamo, da se šole iz določenega okolja povežejo z nami.

 

*Podjetnost = ko deluješ na podlagi priložnosti in idej ter jih pretvoriš v vrednote/vrednost (kulturne, družbene, finančne) za druge.

** Opaziti priložnosti; Ustvarjalnost; Vizija; Vrednote; Etično in trajnostno razmišljanje; Samozavedanje in samozadostnost; Motivacija in vztrajnost; Aktiviranje virov; Finančna in ekonomska pismenost; Aktiviranje drugih; Prevzemanje pobud; Načrtovanje in vodenje; Spoprijemanje z negotovostjo, dvoumnostjo in tveganjem; Delati z drugimi; Učenje z izkušnjami

 
 
 

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke