EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

ODSTOP 0,5% DOHODNINE


Tudi vi lahko polepšate svet, ali vsaj trenutek, še komu. Odstop dohodnine je za vas popolnoma brezplačen, saj bi sicer država sredstva vrnila nazaj v proračun. ZPMS zbrana sredstva namenja izvajanju programov in projektov za vse otroke.

S klikom na zgornjo fotografijo se vam bo odprl obrazec, ki ga natisnete, izpolnete in oddate v poštni nabiralnik. Poštnina je že plačana.

POIŠČITE NAJBLIŽJE DRUŠTVO:

ZBORNIK ODGOVORI SODOBNIM IZZIVOM ODRAŠČANJA


Odgovori sodobnim izzivom odraščanja je zbornik strokovnih prispevkov, ki predstavljajo pregled aktualnih vprašanj odraščajočih v Sloveniji. V njem je štirinajst strokovnih prispevkov trinajstih različnih avtorjev, strokovnjakov na področju dela z mladimi v Sloveniji.

V zborniku so predstavljene teme kot so, spolnost, motnje hranjenja, samopoškodovanje, odnosi v družini, ločitve, odvisnosti, medvrstniško nasilje, težave mladih na spletu in druge.

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

Pobuda Moč besed išče kandidatke in kandidate za dve fokusni skupini

2. sep. 2014
Pridruži se raziskovalcem - V okviru pobude Moč besed izvajamo prvo tovrstno slovensko znanstveno raziskavo o sovražnemu govoru na spletu med mladimi in spletnemu nadlegovanju. Za točen zajem podatkov organiziramo dve fokusni skupini. Za vsako skupino iščemo 14 kandidatov (7 deklet in 7 fantov), starih od 15 do 18 let.

Predmet raziskave bodo izkušnje s spletnim nasiljem, nadlegovanjem, trpinčenjem ter ustrahovanjem na spletu med mladimi.

Vsem sodelujočim v raziskavi bo zagotovljeno varstvo njihovih osebnih podatkov in popolna anonimnost. Podatki, pridobljeni v raziskavi, bodo uporabljeni izključno za namen raziskave, zagotovljena bo skrbna in tajna obravnava podatkov oziroma rezultatov raziskave.

Fokusna skupina bo potekala v torek, 9. in sredo 10. septembra, od 17:00 do 18:30, na agenciji Pristop, Trubarjeva 79, 1000 Ljubljana. Udeleženci bodo prejeli simbolne nagrade.

Če ustrezaš pogojem in bi želel / a sodelovati z raziskovalci Katedre za medijske in komunikacijske študije na Fakulteti za družbene vede, nam do ponedeljka, 8. septembra 2014, piši na elektronski naslov mocbesed@itak.si.

Več o pobudi lahko izveš z obiskom Facebook profila Moč besed.

Povej naprej in se nam pridruži!

Raziskovalci Katedre za medijske in komunikacijske študije,
Fakulteta za družbene vede


Ljubljana, 2. september 2014


 

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke