EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

POŠTAR PAVLI
 

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

Otroci za otroke zbrali več kot 35.000 €

18. jun. 2018 Otroci za otroke postaja tradicionalen dobrodelni koncert pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki je nastal na pobudo otrok iz Otroškega pevskega zbora Osnovne šole Nove Jarše - Rock mulčkov. Več kot 100 otrok spretno vodi zborovodja Emir Jušič. Na Kongresnem trgu so se jim v soboto, 9. junija, v okviru festivala Junij v Ljubljani, pridružili: Grega Skočir (Big Foot Mama), Hamo (Tribute 2 Love), Neisha in Mala šola rokenrola, Tina Marinšek, Tinkara Kovač, Dan D, Klemen Klemen, Orlek, MRFY, BO! in Koala Voice, pridružili pa so je jim tudi otroci iz Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana in Otroški pevski zbor OŠ Koper. S plesno točko sta koncert popestrila plesalca Nastija Fijolič in Klemen Pirman.

V času prenosa koncerta so se v kontaktnem centru NLB v podporo dogodku zbrali znani Slovenci, ki so dvigovali slušalke za tiste, ki so pripravljeni pomagati in omočiti letovanja otrok iz socialno šibkejših okolij. Tam so bili voditelj Jože Robežnik, igralka Marjiana Brecelj, raper Zlatan Čordić – Zlatko, paraolimpijska športnika Jernej Slivnik in Patrik Jagodic, nekdanji predsednik ZPMS, mag. Franc Hočevar, predsednica ZPMS Darja Groznik, podpredsednik ZPMS Uroš Brezovšek in generalna sekretarka ZPMS Breda Krašna.
Tako na koncertu, kot tudi v klicnem centru je vladala posebna energija, kot jo lahko pričarajo samo otroci. Zato ne preseneča, da so rock ritmi napolnili Kongresni trg in pred televizijske sprejemnike privabili toliko gledalcev, ki so se odločili pomagati.

Ne glede na visok zbran znesek koncerta, ta vsota ne pokrije vseh potreb, ki jih zaznavamo na terenu, še posebej, ker želimo letovanje omogočiti tudi otrokom s posebnimi potrebami iz socialno ogroženih družin. To potrebo je prepoznalo tudi podjetje Lidl Slovenija, ki je kot sponzor podprlo koncert, med 28. junijem in 11. julijem pa bodo lahko kupci z nakupom Lidlovih izdelkov Lupilu in Cien baby iz redne ponudbe prispevali 10 centov za letovanje otrok s posebnimi potrebami iz socialno šibkejših družin.

Še vedno pozivamo vse, ki lahko, da pošljejo SMS s ključno besedo POMEZIK5 na 1919 in prispevajo 5 EUR za letovanja otrok iz socialno ogroženih družin.

Fotograf: Črt Piksi


 
 
 

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke