EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

Pričeli smo z dobrodelno akcijo "Poštar Pavli polni šolske torbe"

Zveza prijateljev mladine Slovenije in Pošta Slovenije že peto leto zapovrstjo izvajata skupno akcijo pod imenom Poštar Pavli polni šolske torbe. V omenjeni akciji sta zbirali šolske potrebščine in denar za nakup učbenikov oz. šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin in materialne prispevke v obliki zvezkov, barvic, svinčnikov ter drugih šolskih potrebščin. Zbiranje šolskih potrebščin je zaključeno, še vedno pa poteka zbiranje finančnih sredstev.

Finančno pomoč lahko posamezniki do 9. oktobra prispevajo z nakazili na TRR: SI56 6100 0000 3512 232, namen: 'Poštar Pavli polni šolske torbe', ali s pošiljanjem SMS-ov na telefonsko številko 1919 s ključno besedo SMEH, s čimer prispevajo 1 EUR, ali s ključno besedo SMEH5, s čimer prispevajo 5 EUR.

Poštar Pavli
 

POIŠČITE NAJBLIŽJE DRUŠTVO:

Odstop 0,5 % dohodnine

 

Tudi vi lahko polepšate svet, ali vsaj trenutek, še komu. Odstop dohodnine je za vas popolnoma brezplačen, saj bi sicer država sredstva vrnila nazaj v proračun. ZPMS zbrana sredstva namenja izvajanju programov in projektov za vse otroke.

S klikom na spodnjo fotografijo se vam bo odprl obrazec, ki ga natisnete, izpolnete in oddate v poštni nabiralnik. Poštnina je že plačana.

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

O otrocih naj ne odloča ulica

7. apr. 2016 V Zvezi prijateljev mladine Slovenije z zaskrbljenostjo spremljamo razvoj dogajanja v primeru dečkov, ki sta po tragični družinski zgodbi najprej živela pri starih starših, nato pa ju je velenjski center za socialno delo namestil v rejniški družini. Kot je znano, je inšpekcijski nadzor pokazal, da je bila odločitev CSD strokovna in zakonita.

ZPMS ne bo polemizirala ali se kakor koli opredeljevala, ali je prav, da sta dečka v rejniški družini ali bi bilo bolje, da bi zanju v celoti skrbeli stari starši. Opažamo pa, da se v številnih medijih, na družabnih omrežjih in tudi drugod o tem širijo polemike, ki v nekaterih primerih presegajo mejo dostojnega govora. Zgodba pa je dobila tudi politični prizvok.

Opozarjamo, da presoje, kaj je največja korist za dečka, ne morejo biti stvar ulice oziroma protestnih shodov. Javnost, politiki, odvetniki in mediji ne morejo vedeti, kaj je največja korist za otroke, saj nimajo vpogleda v celotno dogajanje med štirimi stenami.

Pogosto je slišati, da strokovne službe ukrepajo prepočasi in premalo strokovno. Tudi v tem primeru je izražen dvom v pravilnost ravnanja. A dileme ne morejo biti prepuščene zgolj občutkom, saj ti ne temeljijo na podatkih. Če so bile narejene strokovne napake, naj se s tem ukvarjajo pristojne strokovne službe. Če nam je res mar za otroke, prepustimo odločitve in dileme o namestitvi otrok strokovnim krogom, nikakor pa ne ulici. Kajti ulica je tista, s katero je najlažje manipulirati. Kje je tu resnična skrb za otroke?


 
 

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke