EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

POŠTAR PAVLI
 

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

Na dobrodelni dražbi predmetov iz zapuščine dr. Janeza Drnovška zbrali več kot 7.000 evrov

22. feb. 2018
Današnjemu svečanemu odprtju razstave ob 10. obletnici smrti dr. Janeza Drnovška, v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova, je sledila dobrodelna dražba predmetov iz njegove zapuščine, na kateri je Zveza prijateljev mladine Slovenije – ZPMS, s pomočjo dražiteljev za boljšo prihodnost otrok in mladostnikov zbrala več kot 7.000 evrov.

Poleg dražiteljev je Štipendijski sklad dr. Janeza Drnovška že podprlo tudi nekaj uspešnih slovenskih podjetij, tako da znaša skupna vrednost Sklada skoraj 70.000 evrov.

Na dobrodelni dražbi je Zveza prijateljev mladine Slovenije, ob soglasju družine dr. Janeza Drnovška, dražiteljem ponudila 15 predmetov iz njegove zapuščine, med njimi tri nalivna peresa, dve spominski pisemski ovojnici, knjigo dr. Drnovška, z naslovom Zlate misli o življenju in zavedanju, fotografijo fotografa Voranca Vogla, ki je bila last dr. Janeza Drnovška, in osem karikatur, ki jih je ustvaril Franco Juri.

Izkupiček dražbe bo namenjen, ob tej priložnosti ustanovljenemu, Štipendijskemu skladu dr. Janeza Drnovška pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije - ZPMS, s pomočjo katerega bo ZPMS mladostnikom iz socialno manj spodbudnih okolij omogočila šolanje na izbrani poklicni srednji šoli in jim tako pomagala na poti do željenega poklica.

Predsednica ZPMS Darja Groznik je v zahvalo vsem podpornikom novega štipendijskega sklada povedala: »Z danes ustanovljenim Štipendijskim skladom dr. Janeza Drnovška dopolnjujemo našo skrb za mlade, ki po osnovni šoli nadaljujejo šolanje. Načrtujemo, da bomo s prihodnjim šolskim letom začeli štipendirali 20 dijakov in jih na tak način podprli v celotnem srednješolskem ali poklicnem šolanju. Razpis bo objavljen ob koncu tega šolskega leta. Prepričani smo, da je izobraževanje temeljni korak v prihodnost otrok, zato je pomembno, da temu namenimo posebno skrb.« 
 

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke