EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

ODSTOP 0,5% DOHODNINE


Tudi vi lahko polepšate svet, ali vsaj trenutek, še komu. Odstop dohodnine je za vas popolnoma brezplačen, saj bi sicer država sredstva vrnila nazaj v proračun. ZPMS zbrana sredstva namenja izvajanju programov in projektov za vse otroke.

S klikom na zgornjo fotografijo se vam bo odprl obrazec, ki ga natisnete, izpolnete in oddate v poštni nabiralnik. Poštnina je že plačana.

POIŠČITE NAJBLIŽJE DRUŠTVO:

ZBORNIK ODGOVORI SODOBNIM IZZIVOM ODRAŠČANJA


Odgovori sodobnim izzivom odraščanja je zbornik strokovnih prispevkov, ki predstavljajo pregled aktualnih vprašanj odraščajočih v Sloveniji. V njem je štirinajst strokovnih prispevkov trinajstih različnih avtorjev, strokovnjakov na področju dela z mladimi v Sloveniji.

V zborniku so predstavljene teme kot so, spolnost, motnje hranjenja, samopoškodovanje, odnosi v družini, ločitve, odvisnosti, medvrstniško nasilje, težave mladih na spletu in druge.

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

Evropski pokret in nevladne organizacije pri Varuhu o regionalnem sodelovanju

22. jul. 2013

V sredo, 17. julija 2013 sta se generalna sekretarka ZPMS Karin Elena Sánchez in strokovna sodelavka Sara Geiger Bukovec pri Varuhu človekovih pravic udeležili srečanja na pobudo srbske nevladne organizacije Evropski pokret s slovenskimi nevladnimi organizacijami na temo regionalnega sodelovanja med državami jugovzhodne Evrope. Predstavnika iniciative za regionalno sodelovanje sta bila Ivan Kneževič, namestnik generalnega sekretarja Evropskega pokreta ter Ugo Poli, vodja evropskih projektov pri Central European Initiative. S strani Varuha človekovih pravic sta bila navzoča Jernej Rovšek, namestnik varuhinje ter Nataša Kuzmič, predstavnica za stike z javnostjo pri varuhu, s strani nevladnih organizacij pa so srečanju prisostvovali: Tina Divjak s CNVOS-a; Katarina Vučko z Mirovnega inštituta ter  Vahida Huzejrović iz Slovenske filantropije.

 

Iniciativa za regionalno sodelovanje med državami jugovzhodne Evrope poteka pod okriljem projekta Improving Cooperation in South-East Europe, ki ga vodi Central European Initiative. Namen projekta je prispevati k regionalni koheziji jugovzhodne Evrope in k postopku pridružitve Zahodnega Balkana Evropski uniji. Teme srečanja so bile: izmenjava mnenj o regionalnem sodelovanju; izmenjava izkušenj glede sodelovanja med civilno družbo (nevladnimi organizacijami) ter Varuhom človekovih pravic v Sloveniji; potencialno sodelovanje med civilno družbo in Varuhom človekovih pravic na regionalni ravni. Regionalno sodelovanje smo na ZPMS podprli in se dogovorili, da bomo pri nadaljnjih aktivnostih projekta sodelovali.


 

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke