EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

ODSTOP 0,5% DOHODNINE


Tudi vi lahko polepšate svet, ali vsaj trenutek, še komu. Odstop dohodnine je za vas popolnoma brezplačen, saj bi sicer država sredstva vrnila nazaj v proračun. ZPMS zbrana sredstva namenja izvajanju programov in projektov za vse otroke.

S klikom na zgornjo fotografijo se vam bo odprl obrazec, ki ga natisnete, izpolnete in oddate v poštni nabiralnik. Poštnina je že plačana.

POIŠČITE NAJBLIŽJE DRUŠTVO:

ZBORNIK ODGOVORI SODOBNIM IZZIVOM ODRAŠČANJA


Odgovori sodobnim izzivom odraščanja je zbornik strokovnih prispevkov, ki predstavljajo pregled aktualnih vprašanj odraščajočih v Sloveniji. V njem je štirinajst strokovnih prispevkov trinajstih različnih avtorjev, strokovnjakov na področju dela z mladimi v Sloveniji.

V zborniku so predstavljene teme kot so, spolnost, motnje hranjenja, samopoškodovanje, odnosi v družini, ločitve, odvisnosti, medvrstniško nasilje, težave mladih na spletu in druge.

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

Evropinih 16. let v šoli

8. maj 2015 Natečaj Evropa v šoli je eden izmed programov Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) in poteka že 16. leto. Tema natečaja je vsako leto usklajena s temo evropskega leta. Leto 2015 je razglašeno za evropsko leto za razvoj, katerega geslo je: »Naš svet, naše dostojanstvo, naša prihodnost«. V okviru evropskega leta so posebej izpostavljene vrednote: solidarnost, odgovornost in soodvisnost. Glede na izpostavljene vrednote je natečaj Evropa v šoli letos potekal pod naslovom Sodelujem, svet oblikujem.

Na šolski ravni je v šestih kategorijah natečaja (likovni, literarni, foto, video, projektni in povezovalni) sodelovalo:
• 555 šol
• 8455 učencev
• 607 mentorjev
• otroci so ustvarili 8333 del

Na zaključni nacionalni prireditvi, ki je potekala v petek, 8. maja 2015, v Festivalni dvorani Pionirskega doma, so več kot 600 zbranih otrok in njihovih mentorjev nagovorili Kamal Izidor Shaker, predsednik odbora DZ RS za Evropske zadeve, Nataša Adlešič Barba, nacionalna koordinatorica za Evropsko leto za razvoj 2015 in Darja Groznik, predsednica ZPMS. Govorci so izpostavili pomen natečaja za vpletanje evropskih tematik in razmišljanj o Evropi med učence po celotni Sloveniji. Iz njihovih del pa je začutiti mladostniški optimizem, ustvarjalnost in željo po sodelovanju, kar naj bo zgled tudi odraslim.

Prireditev je povezoval Boštjan Gorenc – Pižama, kot glasbeni gost pa je nastopil Trkaj.

Več informacij o natečaju najdete na: www.zpms.si in na facebook strani Evropa v šoli.

Foto: Matic Pandel 
 

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke