EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

ODSTOP 0,5% DOHODNINE


Tudi vi lahko polepšate svet, ali vsaj trenutek, še komu. Odstop dohodnine je za vas popolnoma brezplačen, saj bi sicer država sredstva vrnila nazaj v proračun. ZPMS zbrana sredstva namenja izvajanju programov in projektov za vse otroke.

S klikom na zgornjo fotografijo se vam bo odprl obrazec, ki ga natisnete, izpolnete in oddate v poštni nabiralnik. Poštnina je že plačana.

POIŠČITE NAJBLIŽJE DRUŠTVO:

ZBORNIK ODGOVORI SODOBNIM IZZIVOM ODRAŠČANJA


Odgovori sodobnim izzivom odraščanja je zbornik strokovnih prispevkov, ki predstavljajo pregled aktualnih vprašanj odraščajočih v Sloveniji. V njem je štirinajst strokovnih prispevkov trinajstih različnih avtorjev, strokovnjakov na področju dela z mladimi v Sloveniji.

V zborniku so predstavljene teme kot so, spolnost, motnje hranjenja, samopoškodovanje, odnosi v družini, ločitve, odvisnosti, medvrstniško nasilje, težave mladih na spletu in druge.

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

Brezplačni plesni tečaj za 30 otrok iz socialno ogroženih družin

3. okt. 2014 V letošnjem letu so v Kazini pripravili nizkoproračunski video za družabna omrežja, s katerim želijo opozoriti, da se mladi zaradi današnjega načina življenja vse pogosteje ovijejo v šal pesimizma in zapadejo v začarani krog brezvoljnosti. V povezavi z Zvezo prijateljev mladine Slovenije je plesna šola Kazina v letošnjem letu namesto prodajnih popustov 30 otrokom iz socialno ogroženih družin omogočila celoletno brezplačno obiskovanje plesnega tečaja v plesni šoli Kazina. Zato, ker si ravno tisti, ki prihajajo iz socialno ogroženih družin, težje privoščijo aktivnosti, ki jih potrebujejo za zdrav razvoj.

V sklopu jesenske kampanje so v Plesni šoli Kazina tudi spregovorili o brezvoljnosti, otopelosti in apatiji, ki je vse pogosteje prisotna med mladimi v Sloveniji. Na okrogli mizi so sodelovali predsednik Nacionalne mreže Telefona za otroke in mladostnike, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine, dr. Albert Mrgole, soavtorica knjige Izštekani najstniki in starši, ki štekajo, ki staršem pomaga razumeti mlade in govori o načinih, kako jim pomagati v obdobju odraščanja, Leonida Mrgole. Svojo zgodbo o odraščanju in o tem, kako se je spopadala z izzivi v mladostniških letih, bo delila igralka Ajda Smrekar, udeleženca okrogle mize bosta tudi direktorica plesne šole Kazina, učiteljica plesa in mama dveh najstnic Silvestra Perčič ter dolgoletni plesni pedagog, trener plesa in oče dveh otrok, Mitja Popovski.


 

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke