EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

POŠTAR PAVLI




 

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

Akcija Podari svoj par tudi letos zelo uspešna

16. nov. 2018

 

Žiri, 16.11.2018 –Podjetje Alpina, d.o.o. v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije že tretje leto zapored organizira akcijo »Podari svoj par«, s katero si prizadevajo zagotoviti toplo obutev za slovenske družine v socialni  stiski. Akcija zbiranja obutve, ki poteka pod sloganom »S čevlji, ki jih ne potrebujem, tebe obujem,« je prerasla v vseslovensko akcijo, ki je iz leta v leto uspešnejša. Letos jim je  uspelo zbrati 1550 parov obutve, ki so jo ta petek na sedežu podjetja v Žireh predali Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Ta bo poskrbela, da bo obutev prišla med družine še pred zimo.

V Alpini so na podlagi številnih prošenj družin in posameznikov zaznali stisko ljudi, ki si ne morejo privoščiti osnovnih stvari za življenje. »Odločili smo se, da podarimo 300 parov obutve iz Alpininega prodajnega programa,« pravi Aleš Poljanšek, komercialni direktor. »Presenetil  nas je tudi izjemen odziv ljudi, ki so podarili svojo obutev, saj se je količina zbrane obutve od prve akcije do danes skoraj podvojila,« še dodaja. Dobrodelna akcija 'Podari svoj par' je v vseh prodajalnah Alpine po Sloveniji  potekala ves mesec oktober. S podporo ambasadorjev akcije Tomaža Klepača in Iztoka Gustinčiča  je akcija dosegla velik krog ljudi, ki so pripravljeni pomagati. Družine in posamezniki, ki so imeli doma kašen par tople jesenske ali zimske obutve, ki ga ne potrebujejo ali jim je premajhen, so imeli  priložnost, da čevlje oddajo v prodajalni. V tovarni Alpina so čevlje zbrali, jih skrbno pregledali, očistili in vsak par zapakirali v novo embalažo. V akciji zbiranja obutve  so zbrali 1250 parov rabljene, a lepo ohranjene jesenske in zimske ženske, moške ter otroške obutve.  Skupaj z donacijo Alpine, so zbrali 1550 parov tople obutve, ki bo v mrzlih dneh mnogim družinam olajšala  stisko in polepšala dan. »Glede na to, da akcija poteka že tretje leto, smo pričakovali, da stiska družin ni več tako velika, a žal se je izkazalo, da temu ni tako. Letos je namreč za pomoč zaprosilo kar devetnajst naših društev, kar je več kot lani,« pojasnjuje Breda Krašna, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije. »Največ povpraševanja je po otroških topli obutvi,« še dodaja.

Ob zaključku akcije »Podari svoj par« so predstavniki Alpine na sedežu podjetja v Žireh vso zbrano obutev predali Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki bo s svojimi članicami poskrbela, da bo obutev še pred zimo prišla do družin po celi Sloveniji.

 




 
 

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke