EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

POŠTAR PAVLI
 

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

 

 
<< < 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 15 ... 20 ... 22 > >>
 

Memorandum mladih za svetlejšo prihodnost predan predsedniku Državnega zbora RS

18. okt. 2017
Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) je zaključke letošnjega Parlamenta mladih strnila v dokument, imenovan Memorandum mladih o izzivih prihodnosti, »Glas za svetlejšo prihodnost« in ga skupaj s predstavniki mladih parlamentarcev danes predala predsedniku Državnega zbora RS, dr. Milanu Brglezu. ZPMS je letošnji nacionalni Otroški parlament nadgradila z oblikovanjem spletnega foruma za izmenjavo mnenj, ki so ga poimenovali Parlament mladih. Priložnost za sodelovanje in izražanje mnenj so preko moderirane spletne platforme za e-sodelovanje OP!N dobili vsi mladi, ki so želeli, da se sliši njihov glas.
  Preberi več > 
 

Zveza prijateljev mladine Slovenije predsedniškim kandidatom/kam zastavila vprašanja, ki zadevajo otroke in mladostnike

16. okt. 2017
Zveza prijateljev mladine Slovenije je organizacija, ki si že od leta 1953 prizadeva za dobrobit otrok in mladostnikov. Poleg izvajanja številnih humanitarnih programov in projektov, si za zdrav razvoj otrok in mladih ter razumevanje njihovih stališč in razmišljanj, prizadevamo tudi s programi, ki se osredotočajo na vzgojo otrok in mladih za aktivno državljanstvo, sodelovanje (participacijo) in demokracijo. Še posebej opazen je program Otroški parlamenti®, v katerem sodelujejo osnovnošolci, večinsko učenci zadnje triade.

Otroci in mladi na Otroških parlamentih® jasno izražajo svoje premisleke in mnenja o področjih, ki jih zadevajo. Pomembno se nam zdi, da jim prisluhnemo, zato smo, izhajajoč iz preteklih Otroških parlamentov®, kandidatom/kam za predsednika/-ico Republike Slovenije zastavili tri vprašanja, ki jih lahko preberete v nadaljevanju.
  Preberi več > 
 

L'OCCITANE Slovenija v sodelovanju z ZPMS pripravlja dobrodelno akcijo za pomoč pri nakupu nadstandardnih pripomočkov za izboljšanje vida ali okulističnem zdravljenju za otroke, ki živijo v socialni stiski.

15. okt. 2017
L'OCCITANE Slovenija že vrsto let podpira lokalne projekte, namenjene izboljšanju življenja slepih in slabovidnih. Na svetu je namreč 285 milijonov ljudi z okvaro vida, čeprav je kar 80 % okvar možno preprečiti. L'OCCITANE od leta 2000 pomaga v boju proti slepoti in slabovidnosti, ki se ju da preprečiti, s financiranjem kakovostnega zdravljenja in podporo lokalnih iniciativ. V prizadevanjih za pomoč pri izboljšanju vida se je podjetje L'OCCITANE Slovenija povezali z Zvezo prijateljev mladine Slovenije.
  Preberi več > 
 

DOPOLNITVE ZAKONA O VARUHU ČLOVEKOVIH PRAVIC

14. okt. 2017 14. oktobra 2017 je začel veljati Zakon o dopolnitvah zakona o varuhu človekovih pravic (ZVarCP-B) (link: www.varuh-rs.si/pravni-okvir-in-pristojnosti/ustava-zakoni/zakon-o-spremembah-in-dopolnitvah-zakona-o-varuhu-zvarcp-b/). Sprejete spremembe prinašajo številne novosti za institucijo Varuha človekovih pravic.  Preberi več > 
 

Novi prostovoljci za Tom telefon®

13. okt. 2017 Tom telefon® k sodelovanju vabi nove prostovoljce.  Preberi več > 
 

Razstava nagrajenih del natečaja Evropa v šoli 2016/2017 v sklopu 8. slovenskih razvojnih dni

5. okt. 2017 V sredo, 4. oktobra, smo na povabilo Ministrstva za zunanje zadeve, v sklopu 8. slovenskih razvojnih dni razstavili nagrajena dela natečaja Evrpa v šoli.  Preberi več > 
 

ZAKLJUČEK PROJEKTA ČLOVEK NE JEZI SE – ZDRUŽI SE!

3. okt. 2017
Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) je v letošnjem letu izvedla nov projekt Človek ne jezi se – združi se!, ki ga je sofinanciral Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje. ZPMS je v sklopu projekta popisala igre pripadnikov drugih etničnih skupin, manjšin, beguncev in migrantov, ki živijo v Sloveniji. Med vsemi popisanimi igrami jih je 12, z navodili za igranje v izvornem, angleškem in slovenskem jeziku, zbrala v koledarju za leto 2018.

Na zaključnem dogodku projekta je ZPMS obiskovalcem predstavila svoje aktivnosti v sklopu projekta, nekaj iger in koledar za prihodnje leto.
  Preberi več > 
 

POVABIMO SONCE V ŠOLO - poslanica ob Tednu otroka® 2017

1. okt. 2017 Ob letošnjem Tednu otroka® je poslanico napisal mladinski pisatelj in ambasador Zveze prijateljev mladine Slovenije za humanitarno akcijo Pomežik soncu® - Primož Suhodolčan.  Preberi več > 
 

DOBRODELNA DRAŽBA ČEVLJEV ZA SMUČARSKI TEK BIATLONCEV JAKOVA FAKA, TEJE GREGORIN IN KLEMENA BAUERJA

29. sep. 2017
Zadnji mesec je bil obarvan z navijaštvom ter ljubeznijo do športa in naših vrhunskih športnikov. Mesec september je zaznamovala zmaga naših košarkarjev na evropskem prvenstvu, ki so dokazali, da se z njimi ne gre šaliti in da lahko dosežejo najvišje rezultate.

Najvišje rezultate pa dosega tudi nemalo slovenskih športnikov, ki tekmujejo v drugih športih. Poleg košarke Slovenci veljamo tudi za navdušence nad zimskimi športi, kar radi dokažemo tako z vrhunskimi rezultati v različnih disciplinah na snegu, kot tudi s številčno udeležbo na tekmah.

Vedno nižje temperature zunaj nas opominjajo, da se bliža zima in z njo čas navijanja za naše športnike na smučeh. Zveza prijateljev mladine Slovenije se je v sodelovanju z Alpino povezala z vrhunskimi slovenskimi biatlonci, ki so za boljšo prihodnost otrok podarili svoje čevlje za smučarski tek.

Biatlonci, ki na tekmovanjih zastopajo Slovenijo, Jakov Fak, Teja Gregorin in Klemen Bauer, so svoje podpisane čevlje za smučarski tek Alpina podarili Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Mi pa vam jih ponujamo na dobrodelni dražbi. S sodelovanjem lahko poleg obdaritve sebe ali vaših bližnjih osrečite tudi tiste, ki imajo zaradi socialne stiske malo manj sreče. Ves izkupiček dobrodelne dražbe bo namenjen štipendijskemu skladu za mladostnike, ki jim starši, zaradi pomanjkanja finančnih sredstev, brezskrbnega nadaljnjega šolanja ne bi mogli omogočiti.
  Preberi več > 
 

Aktivnosti v Tednu otroka®

25. sep. 2017 Letošnji Teden otroka® bo potekal od 2. do 8. oktobra. Osrednja tema bo »POVABIMO SONCE V ŠOLO«. Osredotočili se bomo na »radovedno« šolo, veselje do novega, odprtega in uporabnega znanja, svetle prihodnosti. Otroci in mladi si želijo inovativnejšega, ustvarjalnejšega učenja in razmišljanja. Tema se navezuje na temo Otroških parlamentov v šol. letu 2016/2017, ki je »Šolstvo in šolski sistem«.

V Tednu otroka® naša društva in zveze po Sloveniji organizirajo različne aktivnosti.
  Preberi več > 
 

Memorandum mladih o izzivih prihodnosti: »Glas za svetlejšo prihodnost«

19. sep. 2017 Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) je v letošnjem letu nadgradila nacionalni Otroški parlament z oblikovanjem spletnega foruma za izmenjavo mnenj, ki smo ga poimenovali Parlament mladih.  Preberi več > 
 

V oddaji Dober dan o tesnobi in kako se z njo spopasti

15. sep. 2017 V oddaji Dober dan, katere osrenja tema je bila tesnoba, kako jo prepoznati in kako se z njo spoprijeti, smo gostovale tudi strokovne sodelavke Zveze prijateljev mladine Slovenije. Izpostavile smo, da se s tesnobo spopadajo tudi otroci.  Preberi več > 
 

NA 12. OTROŠKEM BAZARJU SE BO PREDSTAVILA TUDI ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE SLOVENIJE

4. sep. 2017
12. sejem za družine bo potekal od petka do nedelje, od 8. do 10. septembra, tradicionalno pa bo poskrbel za bogato sejemsko ponudbo, nakupe s sejemskimi popusti, brezplačne delavnice za najmlajše, številne športne aktivnosti, glasbene, plesne in gledališke nastope in še in še. Na odru bodo nastopali Nipke, plesalci plesne šole X Planet, Rebeka Dremelj, Plesno mesto in Talking Tom, številne maskote in Čuki!

NA OTROŠKEM BAZARJU SE BO PREDSTAVILA TUDI ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE SLOVENIJE

Na 12. otroškem bazarju bodo svoje programe in projekte predstavile tudi Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) in njene članice. Poleg informiranja o svojih dejavnostih bo ZPMS svojo stojnico oživila s kreativnimi in zabavnimi otroškimi delavnicami.
V nedeljskem Ustvarjalnem kotičku vam bo med 12:30 in 13:30 uro na voljo predstavitev iger iz različnih koncev sveta, ki smo jih pri ZPMS zbrali v sklopu projekta Človek, ne jezi se – združi se! Namen projekta je informiranje, ozaveščanje in promocija vključujoče družbe. Preko iger, zbranih s strani drugih etničnih skupin, manjšin, beguncev in migrantov, ki živijo pri nas, si pri ZPMS prizadevamo mlade ozaveščati o človekovih pravicah in krepiti njihovo razumevanje medkulturnih razlik ter spodbujati medkulturni dialog. Ustvarjalni kotiček bo namenjen spoznavanju in igranju družabnih iger, v katerih se bodo lahko preizkusili vsi otroci.
  Preberi več > 
 

K SODELOVANJU VABIMO PROSTOVOLJCE

1. sep. 2017 Pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije izvajamo različne programe in projekte, pri izpeljavi katerih je zaradi obsega in raznovrstnosti dela dobrodošla vsakršna prostovoljska pomoč.
Vse, ki želite prispevati svoj čas in dobro voljo ter spoznati delo prostovoljca, vabimo, da nam pišete na neja.markovic@zpms.si ali nas pokličete na 031 612 151.  Preberi več > 
 

Možnost najema sejne sobe za sestanke ali seminarje

29. avg. 2017
Na naši lokaciji, na Dimičevi 9, lahko najamete sejno sobo.
Sejna soba je primerna za skupno 15 do 25 oseb.
Na razpolago je brezplačna uporaba naslednje opreme: WiFi, projektor, projekcijsko platno, tabla in flipchart.
  Preberi več > 
<< < 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 15 ... 20 ... 22 > >>

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke